tirsdag 5. oktober 2010

Bitteliten liste

Dette er, som tittelen sier, en bitteliten liste, men flere av titlene er så bra at det var om å gjøre å få skrevet noe om dem så snart som mulig.

John Arcudi / Peter Snejbjerg : A god somewhere

John Arcudi har jobbet som tegneserieforfatter så lenge jeg kan huske, altså lenger enn et par måneder. Han har jobbet mye for Dark Horse Comics mens A god somewhere er utgitt av Wildstorm/DC i år. Denne grafiske romanen er nok Arcudi`s mest ambisiøse serie hittil i karrieren der den forteller historien om han som plutselig får uante krefter og etter hvert mister kontakten med vår virkelighet. Den er kanskje mer ambisiøs enn vellykket og allikevel vel verdt å lese. Peter Snejbjergs tegninger gjør den i hvertfall ikke dårligere.

Carl Barks, m.fl. : Donald Duck i vikingenes spor

En praktutgave med to av Carl Barks` beste historier, Donald Duck og gullhjelmen og Donald Duck på Grønland. For å rettferdiggjøre denne utgivelsen har forlaget inkludert artikler om vikinger, Osebergskipet og polarområdene. Greit nok, men for min del holder det med Barks historiene.

Matt Kindt : Super Spy

Matt Kindt : Pistolwhip

Jeg har lest to utgivelser av kindt, 2 Sisters og Revolver, og ble like imponert av begge. Disse to nevnt her er de som trekkes frem når en nevner Kindt. Så da er det vel ganske selvinnlysende når det kommer til kvaliteten.

Dave Stevens : The Rocketeer

Dave Stevens døde 11.03. 2008 52 år gammel. Han vil huskes best for sin serie Rocketeer, filmatisert av Disney i 1991. Dette er den komplette samlingen av alle Rocketeer seriene han laget fra den debuterte i Mike Grell`s Starslayer nr.1 1982(Pacific Comics) og frem til han gikk bort. 130 sider med tegneserier er kanskje ikke et stort livsverk, men kvaliteten på denne serien er ufattelig bra. For ikke å snakke om hvordan han fant frem til hvordan denne historien ville ha utspilt seg i California 1931. Noe en bør ha lest.

Andersen Gabrych / Brad Rader : Fogtown

Den har jeg allerede skrevet om og vil bare minne om at det er nok en serie som en bør lese.

Unni Lindell / Lars Rudebjer : Gullkorn 2

Stripeutgaven av det Lindell har livnært seg av fra før hun slo gjennom som krimforfatter. Barn sier så mange underlige ting også er det såååååååååååååååå morsomt.

1 kommentar:

Jo sa...

I forbindelse med filmen i 1991 kom det to Rocketeer-utgivelser på norsk, et album med Stevens serier og en serieversjonen av filmen. Sistnevnte var laget av kompetente folk som Peter David og Russ Heath, men er helt unødvendig, og rekker ikke originalen (verken Stevens serie eller filmen) til anklene.