tirsdag 20. januar 2015

2015 og det første mindre isfjellet


Det er januar og det nye året. Det er lov å tenke på alt en skal få til dette som en ikke lykkes med i de foregående. Så hadde det seg slik at jeg var innom Outland og hentet abonnementene mine og det viste seg at ikke mindre enn to av seriene var kommet til veis ende.
Den ene av dem var det gitt beskjed om at ville bli avsluttet, mens den andre ble fortalt ferdig uten at kanskje de viktigste spørsmålene ble besvart.

Den ene av disse var Fairest. En av avleggerne fra Bill Willingham`s Fables. Den første av disse var Jack of Fables hvor Willingham samarbeidet delte forfatteransvaret sammen med Matthew Sturgis. Det varte i 50 hefter og var vittig til rundt nr. 25. Så kom de to miniseriene med Cinderella skrevet Chris Roberson og til slutt Fairest.

Her var fokuset på de karakterene som ikke fikk så mye oppmerksomhet i Fables. Historiene var også skrevet av forskjellige forfattere og tegnerne varierte. En fikk vite mer om Briar Rose og Snødronningen, Rapunzels familieforhold etter at hun unnslapp fra tårnet og den siste lengre historien er blant annet om Reynard the Fox og loddtrekningen for å kunne dele ut fem glamours på The Farm.

Fairest var aldri kjedelig, men en kunne unngå å legge merke til at den ble en blekere kopi av Fables.
The Massive er en økologisk thriller lagt til rundt 10 år frem i tid. Knakende godt fortalt av Bryan Wood og tegnet av henholdsvis Garry Brown og, en av favorittene, Danijel Zezelj. I løpet av serien har Wood tatt oss med rundt til store deler av vår planet og kommet opp med meget troverdige scenarier. Kanskje med unntak av når de sveiper innom Norge og lokalbefolkningen har gjenopptatt hvalfangsten, men i vikingskip (kanskje ment å være Nordlandsbåter?).

Så henter han inspirasjon fra boken 2001: A space odyssey og det hele blir meget mystisk. Og plutselig er hefte nr. 30 der og historien avsluttes. Ikke fordi serien ikke solgte, men fordi Wood mente at det var et naturlig sted å stoppe.

Jeg for min del er frustrert over disse ubesvarte spørsmålene og det faktum at jeg ikke får lest The Massive videre hver måned. Nå kommer jeg vel til å savne Fairest også, men ikke så mye som Fables som avsluttes mindre enn tre måneder fra nå. Da vil det bli snakk om alvorlige abstinenser.


Ingen kommentarer: