tirsdag 27. september 2016

Hva jeg trodde var en selvhjelpsbok

Neil Gaiman har ikke skrevet mange tegneserier de siste årene (forhåpentligvis skriver han nå avslutningen på Miracleman) og har heller satset på en ordentlig forfatterkarriere. Hvor han har hatt stor suksess med bøkene han har utgitt og de av dem som siden er blitt til film og tv-serier. P Craig Russell har også adaptert Gaiman`s bøker til tegneserier, Sandman: Dream Hunters, Coraline og The Graveyard Book, og nå er det de brasilianske tvillingbrødrene Fabio Moon og Gabriel Ba som har tatt for seg novellen How to talk to girls at parties hentet fra novellesamlingen Fragile Things (2006).


Vi blir tatt med tilbake til syttitallet og to femten år gamle gutter skal på fest. Vic er den høyreiste og selvsikre med draget på damene og så er det Enn (et av Gaiman`s alter egoer?) som ikke helt har fått teken på hvordan å takle det annet kjønn og hva ellers voksenlivet vil bringe. Vi er i London og Vic finner en fest som ikke er den de var invitert til. Det litt mystiske er at alle deltagerne er uhyre vakre og unge  kvinner. Vic blir hodestups forelsket i hun han tror er vertinnen og overlater Enn til seg selv. Og nå må han på egenhånd finne ut av hva en skal si til jenter på fest. Etter et par merkverdige samtaler blir det hele en helt annen sammenkomst og plutselig blir det universelle blir trukket inn.

Moon og Ba gjør igjen en glimrende jobb. Som de også gjorde på Daytripper, De:Tales og Two Brothers hvor de og har samarbeidet. Begge brødrene har begge samarbeidet med Matt Fraction og hans serie Casanova. Ba tegnet også den forbausende bra serien The Umbrella Academy skrevet av  tidligere vokalist i My Chemical Romance Gerard Way. How to talk er ikke Gaiman`s beste historie, men brødrene gjør det beste ut av den. Så kommer spørsmålet: Er den verdt å lese? Definitivt!

Ingen kommentarer: