torsdag 26. januar 2017

Blame Canada (?)

I disse interessante tidene vi har fremfor oss, er det nok ikke bare meg som har et hemmelig ønske om at det som inntreffer i Brian K Vaughan og Steve Skroce`s miniserie We stand on guard, også skulle skje i vår virkelighet. Nemlig at Det hvite hus blir utsatt for et rakettangrep og lagt i grus.  Nå vil jo ikke det skje ennå, men når det om 100 år blir virkelighet så blir det starten på USA`s invasjon av Canada. Som på sin side har fått skylden for dette ødeleggende angrepet. Nå viser det seg senere at USA også hadde andre motiver for denne militæraksjonen.

Å si at Canada blir raukjørt blir et understatement, men de setter seg til motverge med geriljakrigføring. Det er en slik gruppe vi og vår kvinnelige hovedperson blir introdusert for. Denne samlingen av mennesker kan gjerne sies å være et lite og representativt utvalg av det mangfoldet som er kanadiske statsborgere. Og vi får se at de amerikanske styrkene har blitt mer avanserte, enn bare bruk av waterboarding, når det kommer til å innhente informasjon fra ifangetatte.

We stand on guard er både en vittig, actionfylt og til tider en tragisk historie om krigs ødeleggelser, menneskelig lidelse som følge av denne og det at kanadierne må sies å være et av beste folkeferdene i verden. Hvorfor BKV fra Cleveland, Ohio har kommet til denne konklusjonen kan ha noe med hans kanadiskfødte bedre halvdel å gjøre.

Skroce er opprinnelig fra Kroatia, men er nå kanadisk statsborger. Han er mest kjent for å ha vært storyboard artist på Matrix-trilogien og flere andre av Waschowski-søstrenes filmprosjekter, han har tegnet flere av Marvel`s titler, var en av tegnerne hos Jeph Loeb og Rob Liefeld`s Awesome Comics og har sammen med Geof Darrow skapt serien Doc Frankenstein. Og dermed gjenstår det bare å anbefale denne serien på det varmeste.

Ingen kommentarer: