tirsdag 4. april 2017

Fra middelmådighetens triumf til noe meget bedre (3)

Image Comics i dag er et forlag som fremdeles er det tredje største tegneserieforlaget i USA. Det er allikevel det forlaget, av de tre store, som har satset mest på nye serieskapere, også en del veletablerte, og deres nye titler. Hvor Marvel og DC står fast i denne gjørma av superhelter og DC`s imprint Vertigo ikke er i nærheten av gammel storhet. Nå er det slik at rent tematisk favner Image`s serier ikke over så mye. Det blir mye science fiction/fantasy/horror, krim og ennå en del superserier, men det er bare det at de fleste av disse er så bra.Monstress (Marjorie Liu/Sana Takeda) Fantasy skrevet av kvinner og med deres perspektiv blir annerledes enn den mannsdominerte utvalget jeg og andre vokste opp med. Et stjerneeksempel er Ursula K Le Guin`s bøker. Så også med Liu. Monstress er starten på en, forhåpentligvis, lang og storslått historie. Gjort så meget bedre av Lius evner til å fortelle og Takedas fantastiske tegninger.

Descender (Jeff Lemire/Dustien Nguyen) Historien her starter på en asteroide langt ute i vår galakse. Hvor mennesker har bosatt seg og driver gruvedrift ved hjelp av et stort antall roboter. Våre to hovedpersoner er en liten gutt og hans personlige lekekamerat som ikke ble født på naturlig vis. Asteroiden kommer under angrep og gutten blir evakuert. Hans venn roboten blir igjen bare for å bli funnet mange år senere og det er med det at historien starter å bli virkelig interessant.

The Goddamned (Jason Aaron/R.M. Guera) Hvis redaktørene av det gamle testamentet hadde vært fra vår tid ville vel mye vært forskjellig i denne boken tre store religioner finner sannhet i. En kunne vel blant annet vente en mer realistisk fortellermåte. Noe en kan si at Aaron har gjort der han skildrer tiden før den store syndfloden. Andre, mer konservative, vil vel si at det hele er i overkant blasfemisk.

Lazarus (Greg Rucka/Michael Lark) Med en verden hvor den er blitt inndelt i soner og disse igjen styrt av familieeide internasjonale selskaper. Hvor majoriteten av befolkningen regnes som livegne. Her møter en Forever født ut av en livmor av glass i et høyteknologisk laboratorium. Som leder for familien Carlyle`s militære styrker. Når hun så blir mer interessert i sin egen forhistorie og fremtid blir tingene straks meget mer komplisert.


Verdt å få med seg:
 Copperhead (Jay Faerber/Scott Godlewski)
Sex (Joe Casey/Piotr Kowalski)
Outcast (Robert Kirkman/Paul Azaceta)
Wytches (Scott Snyder/Jock)
Casanova (Matt Fraction/Gabriel Ba)

Ingen kommentarer: