fredag 25. oktober 2019

Halloween-godter?


Torsdag er det Halloween. Det er noe jeg personlig ikke er vant med å feire, men det synes å bli mer og mer populært. Så her er ti tegneserier en kan lese for å forberede seg og komme i den rette stemningen.


Steve Niles/Ben Templesmith: 30 days of night

En er opphøyd til å være en av de blodsugende udødelige. Hvis en så befinner seg i Nord-Amerika hva ville da være den ideelle ferien. Alaska og deres tredve døgn med mørketid. Hit valfarter de altså og livet for de vanlige dødelige blir litt vanskeligere. Denne serien ble filmatisert i 2007.


Garth Ennis/Jacen Burrows: Crossed

Menneskeheten i flertall blir rammet av en epidemi hvor de smittede får brannkopperaktige kors i ansiktet. Det og at ethvert snev av sivilisert oppførsel blir syrevasket bort. Ulik zombier bevarer de sin intelligens og de få ubesmittede sliter virkelig.


Robert Kirkman/Charlie Adlard: The Walking Dead

En verden befolket med umælende menneskeetere. Hvem ville overlevd dette. Noen ble de få utvalgte. Serien er nå avsluttet med hefte 190 som det siste.

Neil Gaiman/Sam Kieth, Mike Dringenberg: The Sandman

The Sandman som serie ble så uendelig mye mer, men var opprinnelig ment å være en horror-serie. Og det var de første syv heftene til gangs og samlet i Preludes and Nocturnes.


Jamie Delano/John Ridgway: Hellblazer

Hellblazer var en serie hvor det ble utgitt 300 hefter og historien starter i samlingen Original Sin. Her får Delano vist så mange avskygninger av det forferdelige, uforklarlige og skremmende. Både moderne og de mer tradisjonelle. Andre forfattere og tegnere overtar senere og moroa fortsatte.


Robert Kirkman/Sean Phillips: Marvel Zombies

Hvor Marvel`s superhelter (alternativ dimensjon) ender opp med å bli menneskeetere. Og her blir det grusomme parret med en beksvart humor. En Iron Man som bare er overkroppen igjen av og som fortsetter å spise og hva skjer når zombie Hulk forandres til Bruce Banner.


Warren Ellis/Ben Templesmith: Fell

Fell er en detektiv som har blitt degradert til feil side av byen. Der hvor det overnaturlige og groteske er normen. Hvordan bevare sin menneskelighet i en slik situasjon.


Charles Burns: Black Holes/Svarte hull

En serie hvor det marerittaktige langsomt blir fortalt. En vennegruppe av ungdommer blir infisert av en helt ny sykdom, parallellen til AIDS er nærliggende, og hvordan takler disse nesten-voksne konsekvensene av dette infiserte Damokles-sverdet som har løsnet.


Alan Moore/Jacen Burrows: Neonomicon

Alan Moore er genial, men denne serien er noe av det skumleste, mørkeste, morbide og forferdeligste han har skrevet. Løselig basert på H P Lovecraft`s Cthulhu-mytos. En serie så sjokkerende at den kan sies å være for kun viderekomne. Disse to har også samarbeidet på serien Providence som er byen Lovecraft ble født og levde mesteparten av livet.


Francois Riviere/Floc`h: Mødet ved Seven Oaks

Magikeren Aleister Crowley (1875-1947) hevdet å være det tyvende århundres ondeste menneske. Den avdøde forfatteren i denne serien synes å ha mange likhetstrekk med Crowley. Grusomme mord på hans venner og bekjente med det overnaturlige i sentrum. Våre hovedpersoner prøver selvfølgelig å finne en logisk løsning på disse forbrytelsene, men så var det med hva som befinner seg mellom himmel og jord.

1 kommentar:

SARA ALI sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.