tirsdag 15. juni 2010

Av og til skjer det noe kjekt

Dette er ikke en liste som sådan, bare en bekreftelse på at det ennå finnes snille mennesker her i verden. Først en digresjon. Jeg har ansvaret for innkjøp av tegneserier til Stavanger Bibliotek. Ikke at jeg gjør noen god jobb, men det er en ting jeg virkelig ikke er flink til. Det er å holde seg oppdatert på hva som skjer innenfor norske tegneserier. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er vel noe som henger igjen fra gamle dager. Da alt interessant skjedde i det store utenforlandet og alt norsk var dårlig. Så i dag skjer et av hverdagens små mirakler. En nydelig ung kvinne kommer bort i skranken og spør om biblioteket er interessert i å ta i mot en en gave. Etter å ha ryddet pikerommet hadde hun funnet disse heftene og funnet at det ikke var plass til dem. En bærepose med norske serier og i mint condition. Hovedsaklig fra Jippi forlag, noen fra U-Fisk forlag og et helt ukjent hefte til sist. Så etter forlag her er listen :


Dystopia Pilot Episode (det eneste jeg finner her er signaturen Momo og at det er en egenpublisert mangainspirert serie, som faktisk virker ganske bra)


U-Fisk forlag


FANtaZINE Norske Undergrunnsserier 3-5 og 7


Roy Søbstad : Et rop om hjelp


Jippi forlag


Rui Tenreiro : Trost


Tor Ærlig : Hjertemosaikk 1-3


Øyvind Lauvdahl/Jens K Styve : Torsken Bel Air


Roy Søbstad : Negativ


Div. : Hygiene 2


Sigbjørn Lillegård : Nebelgrad Blues 1-2


Øystein Runde : Bjartmann 1-2


Henry Bronken : Bøllefrø 2


Diverse : Forresten 15,17-18 og 21


Nå glemte jeg selvfølgelig å spørre hva hun het.

2 kommentarer:

Jo sa...

Det var mye bra der. Dystopia kjenner jeg riktignok ikke til.

Biblioteket burde vel egentlig holde seg nogenunde oppdatert på det som skjer i norske serier. Men dette er vel, med unntak av Trost, hefter, slik at de kanskje ikke er like naturlige å kjøpe inn som mer forseggjorte utgivelser.

Rui Ternreiro er vel portugiser, men er tilknyttet Jippi og bor så vidt jeg vet i Norge. Jeg har ikke lest Trost, men likte den neste utgivelsen hans, Høytiden.

For de som liker Jippis utgivelser kan jeg anbefale et abbonement. Det koster kr. 200 for 6 hefter, tilsendt fortløpende etterhvert som de kommer ut. Av de Jippi-utgivelsene du fikk er det vel bare Trost som ikke ville inngått i et slikt abbonement (grensen går så vidt jeg vet ved utgivelser som koster kr. 100 i vanlig salg). Dette er langt billigere enn å kjøpe utgivelsene hver for seg og lønner seg selv om det skulle være et hefte eller to man ikke er interessert i. I tillegg bidrar man til å sikre økonomien til et av Norges mest interessante tegneserieforlag.

Lars Gundersen sa...

Tenreiro er fra Mosambique og hans Høytiden er en av de få "norske" seriene som til nå har kommet gjennom nåløyet her i bloggen. En av grunnene til at vi har så lite fra Jippi er at hefter passer dårlig inn i bibliotekets samling som den nå er og at Jippi muligens kunne sendt oss eksemplarer av sine bokutgivelser til gjennomsyn hyppigere. Allikevel er det mest min skyld.