onsdag 2. mars 2011

I mangel av noe bedre, en liste

Jeg vet ikke om jeg har sagt det før(noe som er blitt min nye kjenningsmelodi), men det er to grunner til at disse listene dukker opp så jevnlig. Den første er at de viser til hva som er blitt kjøpt inn til Stavanger bibliotek. Dette kan være interessant for de som har muligheten til å komme innom å låne. Eller hvis en ikke har muligheten til så det er fjernlån en annen mulighet. Da tar en bare kontakt med sitt lokale bibliotek og det bestiller dem fra oss. Den andre grunnen er selvfølgelig å vise hvor flink jeg er.

Doug TenNapel : Gear

Doug TenNapel : Iron West

Doug TenNapel : Black Cherry

Doug TenNapel`s Web Comic RatfistTre nye titler av TenNapel og jeg har bare fått lest Gear. Skjønt bare, den var virkelig fornøyelig. Gonzo er en tegneseriebiografi om gonzojournalisten Hunter S Thompson og Deny`s Wortman`s New York er en samling vitsetegninger og samtidig stemningsrapporter fra et forgangent New York. Fables : witches er den fjortende boken i denne glimrende serien. Sweet Tooth har jeg bare lest første bok, men den er så bra at jeg kjøper den selv. Luna Park er illustrert av en av de mest interessante serietegnerne jeg vet om, Danijel Zezelj og historien virker uhyre spennende.

Will Bingley/Anthony Hope-Smith : Gonzo

Denys Wortman : Denys Wortman`s New York

Bill Willingham/Mark Buckingham m.m. : Fables : Witches

Ennis/Dillon : Preacher : Until the End of the World

Jeff Lemire : Sweet Tooth : Out of the Deep Woods

Jeff Lemire : Sweet Tooth : In Captivity

Kevin Baker/Danijel Zezelj : Luna ParkEnnis fortsetter å utøse sitt hat mot superhelter i The Boys bok 7, men aberet er at han blir mindre og mindre morsom. Eddie Campbell`s samling er en rimelig tykk bok på 638 sider og samler samtlige av de nestenbiografiske seriene med Alec. Scout er en gammel favoritt og det samme er Timothy Truman. Howard Chaykin og hans Black Kiss er en erotisk thriller uten å bli altfor vovet. Utgitt på Vortex Comics på sent 80-tall og skapte allikevel oppstandelse der borte i unaiten. Hva Matt Wagner har å tilføre historien om Zorro gjenstår å se, men han har allerede rukket å bli nominert til en Eisner for disse historiene. Thulsa Doom er lagt til samme tidsalder som Kong Kull og karakteren Thulsa Doom dukket første gang opp Kong Kull novellen som ble hetende The Cat and the Skull.

Ennis/Robertson : The Boys : The Innocents bok 7

Eddie Campbell : Alec : The Years Have Pants

Timothy Truman : Scout volume 1

Christos Gage/Wellington Dias : The Man With no Name : Saints and Sinners

Howard Chaykin : Black Kiss

Alex Ross, Jim Krueger/Diverse : Project Superpowers

Matt Wagner/Cezar Razek : Zorro : Clashing Blades

Robert E Howard, Diverse/Diverse : Thulsa Doom
Refresh, Refresh synes å være en ungdomsskildring, men det har jeg ikke fått sjekket ut ennå. Danica Novgorodoff er helt klart en serieskaper en må merke seg. Jim Butcher har til nå skrevet 13 bøker i serien om trollmannen og privatdetektiven Harry Dresden. Dette er den andre tegneserieadapsjonen. Den første heter The Dresden Files : Welcome to the Jungle og finnes på biblioteket. Danske Cobolt forlag har satt seg fore å gjenutgi Linda og Valentin serien i kronologisk rekkefølge. Dette første bindet inneholder historiene Onde drømme(tidligere kun utgitt på dansk i Fortællinger fra rummet), Storbyen der druknede og De tusind planeters imperium. Og med masse ekstramteriale.

Percy, Ponsoldt/ Danica Novgorodoff : Refresh Refresh

Butcher, Powers/ Ardian Syaf : The Dresden Files : Stormfront : Maelstrom

Pierre Christin/Jean-Claude Mezieres : Linda og Valentin samlede eventyr 1

Carlos Trillo/ Eduardo Risso Chicanos bok 2

Carlos Trillo/Domingo Mandrafina : The Big Hoax

Runberg/Talijancic : Hammerfall : Skuggorna i Svartalvhem Album 2

Jones/Barreto, Williamson : Star Wars : A New Hope

Goodwin/Williamson, Garzon : Star Wars : The Empire Strikes Back

Goodwin/Williamson, Garzon : Star Wars : Return of the JediCarlos Trillo har skrevet en rekke glimrende serier i løpet av de siste snart 50 årene. Med serien Chicanos har han samarbeidet med den meget produktive og uhyre dyktige Eduardo Risso. Historien er tegnet i svarthvitt og tittelen henviser til et navn gitt de med mexicansk opprinnelse bosatt i USA. Opprinnelig utgitt i hefteformat i Europa og her har en samlet heftene 9-16. Hovedpersonen er kortvokst, litt penere enn helt stygg privatdetektiv forfulgt av uhell. The Bix Hoax er en avsluttet kriminalhistorie av Trillo og Mandrafina som har samarbeidet på en rekke prosjekter tidligere. Hammerfall er albumserie fra vikingtiden og gitt ut Sverige. Virker ganske interessant. De tre nytegnede serieadapsjonene av Star Wars episode IV til VI er i hvertfall bedre enn de Howard Chaykin og andre tegnet like i forkant av hver av filmenes premierer. Osamu Tezuka : Ayako

Hiroya Oku : Gantz 7

Hiroya Oku : Gantz 8

Hiroya Oku : Gantz 9

Hiroya Oku : Gantz 10

Hiroya Oku : Gantz 11

Hiroya Oku : Gantz 12

Takehiko Inoue : Vagabond 23

Takehiko Inoue : Vagabond 24

Takehiko Inoue : Vagabond 25

Takehiko Inoue : Vagabond 26

Takehiko Inoue : Vagabond 27

Takehiko Inoue : Vagabond 28

Takehiko Inoue : Vagabond 29

Takehiko Inoue : Vagabond 30

Gantz er en serie om unge mennesker som jakter på aliens i Tokyos gater. Spillefilmen basert på serien har nylig hatt premiere. Samuraiserien Vagabond har med sine 30 bøker passert 6000 sider(alt i alt 33) og hele historien er igjen løselig basert på Eiji Yoshikawas roman Musashi. Hvor spennende dette kan være har ikke jeg rukket å finne ut. Inoue er forøvrig en glimrende tegner. Ayako er en manga Tezuka ga i ut 1972—73 og er et sosialrealistisk drama. Det er også sagt at det er hans mest politiske serie noensinne. Handlingen er lagt til Japan like etter slutten på 2. verdenskrig og problemene med gjenoppbygging, økonomi og amerikanernes tilstedeværelse er noen sentrale temaer. Det var det og dermed vil det nok bli en stund til neste liste.

Ingen kommentarer: