mandag 30. desember 2013

Fremdeles en dag igjen til nyttår

Det har gått opp for meg at jeg leser ikke mye manga lenger. De ni bøkene Sanctuary-serien skulle jeg jo ha lest for lenge siden. Det jeg har fått lest utenom er enkeltstående utgivelser og hvor en ikke trenger å lese minimum en 15-20 bøker for å få med seg hvordan det ender. Mens jeg ennå leste en del japanske serier var det gjerne som amerikanske hefteutgivelser. Et eksempel på det var Hiroaki Samuras Blade of the Immortal. Siden har utgiveren Dark Horse Comics gått over til og bare gi den ut i bokform. Og da kom jeg ikke lenger enn til bok åtte og det er nå kommet minst seksogtyve. En annen ting som gjør det mindre interessant er at nå skal seriene leses slik de gjøres i Japan. Altså speilvendt og at en starter bakfra. Irriterer meg litt mindre enn at Frp sitter i regjering.
I forgårs gjorde jeg et forsøk på å lese en ny manga-serie. Valget falt på Afterschool Charisma. Dette er en type seinen manga og disse er i hovedsak ment for gutter og menn i alderen 18 til 30 år (men kan leses av de som er eldre enn dette, heldigvis for meg ?). Skaperen av serien er Kumiko Suekane og den hadde sin debut i det månedlige magasinet Ikki 29.07. 2009. Det har hittil kommet åtte bøker og jeg har lest den første. Ergo er det ting i handlingen jeg ennå ikke har fått med meg.
Det hele utspiller seg på kostskolen St. Kleio Academy og det spesielle med denne skolens elever er at alle er kloninger av berømte personer. Slik som Mozart, Florence Nightingale, Sigmund Freud og skolens eneste ikke-kloning, Shirou Kamiya. Sistnevnte er sønn av en av vitenskapsmennene som driver skolen. En pussig ting er at Napoleons klone allerede er flere hoder høyere enn originalen. Det hele starter med at Marie Curie vil satse på en karriere innen musikk og plutselig blir overflyttet til en annen skole. Så blir JFK`S kloning, som tidligere var elev ved skolen, drept lik originalen ettersom denne også hadde satset på en karriere innen politikk.
Mysteriet med Curies overflytting og drapet gjør elevene mer usikre på seg selv og hva en eventuell fremtid vil bringe. Dronning Elizabeth I`s kloning har ikke akkurat mange jobbtilbud som dronning og hva annet er hun brakt dit for? Hvordan skal prøverørs Mozart overgå sin forgjengers mesterverk. Og hva er den egentlige tanken bak hele dette eksperimentet. Den eleven som står frem som den snilleste og minst problemfylte har navnet Adolf Hitler. Dette er altså en serie med en rekke ubesvarte spørsmål og så spørs det om jeg tar meg tiden det tar for å få noen av dem besvart.

Ingen kommentarer: