søndag 5. januar 2014

Hvor det ville vært på sin plass å ønske et godt nytt år, men hvor

Det er noen serier en leser og så lurer på om de egentlig var verdt det. Hvor en ikke kunne si bestemt om de var dårlige fordi en sitter igjen med en tvil om at en har gått glipp av noe vesentlig eller at serien bare er i ferd med å begynne og at «the best is still to come». Slik er det med Joe Casey og tegneren Piotr Kowalski`s serie Sex. Den første samlingen av denne serien, Sex: The Summer of Hard, samler de åtte første heftene av denne serien utgitt på Image Comics. Bare for å ha sagt det: Jeg kjøpte denne på grunn av prisen (98 kr.) og ikke seriens tittel. Coveret på denne samlingen er bare latterlig dårlig.
Dette er en serie som burde vært utgitt på DC Comics og på grunn av innholdet aldri kunne ha blitt det. Forretningsmannen Simon Cooke vender tilbake til Saturn City, som ligger ved elven Galileo og kunne ha vært fremtidens Gotham City. Han skal ta over den daglige styringen av den enorme familiebedriften (Wayne Enterprises) og til å hjelpe seg med det har han fått en kvinnelig Lucius Fox. Cooke har avlagt et løfte om aldri mer å være den superhelten han tidligere har brukt all sin tid på (Armored Saint) og begynne å leve. Hans Robin er ennå aktiv og prøver å gjøre en forskjell.
Hans superskurkmotstandere har i flere tilfeller pensjonert seg. Shadow Lynx (Cat Woman) eller Annabelle Lagravenese som hun nå heter er daglig leder for et fasjonabelt bordell (noe Selina Kyle var i Return of the Dark Knight) og det hun nå har igjen er fantasiene om det som var. Prank Addict er en patetisk og has been The Riddler. Av de aktive er det en virkelig ond gangsterboss med navnet The Old Man (Killer Croc) og et meget homofilt brødrepar med aparte forretningsideer(finnes ingen slike i Batman universet). Og blandet med dette mer nakenhet og seksuelle aktiviteter vist i noen serie jeg har lest fra et av de større amerikanske forlagene.
Hvilken hensikt all denne sexen tjener. Det kan ikke jeg svare på annet enn at Saturn City er bra dekadent. Et annet av spørsmålene denne serien stiller er hva ville Bruce Wayne ha gjort om han ikke kunne vært Batman. I Simon Cooke`s tilfelle blir det å være en endimensjonal dott og motstå alle fristelser fra det motsatte kjønn. Og det her jeg lurer på at noe mer må jo skje med denne karakteren jo lenger ut i serien en kommer. Og det vil igjen si at jeg må kjøpe neste samling når den kommer. Kowalski på sin side har fått mye skryt for tegningene sine og de er for det meste bra, utenom når han da ikke gjør virkelig graverende anatomiske bommerter. Den som skulle vært kaldkvelt er han som tekstet serien og gjort den nesten umulig å lese.

Ingen kommentarer: