mandag 20. januar 2014

Hva jeg har lest siden sist (7)

Så var det tilbake til hva jeg har kjøpt på salg. Som nevnt i to innlegg under her hadde jeg kjøpt en samling med Captain America skrevet av Jason Aaron og tegnet av Ron Garney (en av de som hovedsaklig har tegnet for Marvel og det i snart tyve år, en som kan håndverket, men ennå har til gode å briljere). Det det er snakk om er den fire hefters miniserien Ultimate Captain America. Dette Ultimate-universet skapt av Mark Millar og hvor en møter alternative versjoner av Marvel universets helter og skurker.
Den store forskjellen med Captain America her er at det har gått kort tid siden han ble funnet i isen og dermed ikke har klart helt å oppdatere seg til våre dager fra 40-årenes USA. Og skurken han møter er Vietnam utgaven av Captain America også kjent som Nuke fra Miller/Mazzuchelli`s Daredevil : Born Again. Nuke har desertert, gått over til å hjelpe amerikas fiender og prøver å overbevise en tilfangetatt Captain America om alt det forferdelige USA er ansvarlig for i løpet av tyvende århundre og dermed få ham over på sin side. Lykkes han? Vel, svaret gir seg vel nesten selv. Serien er grei tidtrøyte, men det som slo meg er hvor vanvittig mye råere og brutal denne typen serier er blitt i løpet av den tiden som har gått siden jeg startet å lese dem.
Brutal er også Dark Avengers: Molecule Man. Denne molekylmannen er en tredje rangs skurk, skapt av Jack Kirby og Lee og dukket opp i Fantastic Four nr. 20, som har gått i hi i grottene under en bitteliten by i Colorado. Hans krefter er blitt mye mer omfattende siden debuten og han har fått store problemer med å se virkeligheten slik den var ment å være. Det at han har sørget for at alle innbyggerne i denne småbyen og atskillige tilreisende har forsvunnet er grunn til at The Dark Avengers blir tilkalt. Disse er ledet av den gjenoppstandne Norman Osborn (den opprinnelige Green Goblin) og blant medlemmene finner en supermannkopien Sentry og den alltid like morderiske Bullseye, nå med navnet Hawkeye. Igjen grei tidtrøyte, men denne gangen skrevet av Brian Michael Bendis og tegnet av brasilianske Mike Deodato jr.

Ingen kommentarer: