tirsdag 3. juni 2014

Oppdateringer (1)

To av de seriene jeg selv ikke abonnerer på, men kjøper samlinger av (også til biblioteket) er Brian Wood`s The Massive og Fiona Staples og Brian K Vaughan`s Saga. Den første samlingen av begge disse seriene har blitt nevnt tidligere i bloggen og nå var det på tide å fortelle om begge disse seriene fortsetter å være like bra som begynnelsen ga inntrykk av. Nå er det også slik at jeg kan ikke huske å ha lest noe virkelig dårlig forfattet av disse to herrene.
Nå er det vel bare de døvblinde med skylapper som ikke er opptatt av miljøet, men selv har jeg aldri rukket å engasjere meg. Men en ting vet jeg og det er at Paul Watson og hans Sea Shepherd gjorde et ynkelig inntrykk sist de la den kontinuerlige og verdensomspennende turneen sin innom Norge. Å senke ei skøyte ved kai og så hevde at kystvakten prøvde å senke dem, mens de brøt de fleste sjøvettregler det er, der de flyktet hals over hode. Derfor er det litt skuffende at en av Watson`s disipler, kaptein Peter Hammarstedt, har skrevet forordet til The Massive: Subcontinental. Men så er det det at Sea Shepherd i USA ansees som en viktig miljøvernorganisasjon. Og når en ser hvordan miljøet er endt opp med å bli i The Massive burde en vel berømme alle som har tid, ressurser og krefter til å prøve å forhindre denne utviklingen.
Mannskapet på skipet Kapital leter fremdeles frenetisk etter det bortkomne søsterskipet The Massive. Kaptein og leder for organisasjonen The Ninth Wave, Callum Israel, sliter med nye problemer. Deler av mannskapet er gått lei av livet om bord og vil i land. Før de rekker å si farvel til nær halve mannskapet søker de havn i Moksha i det Indiske hav. Moksha (hinduismens motstykke til kristnes begrep om frelse) er en tidligere leterigg som nå har erklært seg som uavhengig nasjon. Et sted hvor alle er velkomne og det jordiske paradis bare er noen få bestemmende beslutninger unna. Videre går ferden opp langs vestkysten av Amerika, ender opp i polarområdene og så lærer vi hvordan hai overlever denne enorme omveltingen når det kommer til miljøet de lever i.
Alt i alt har Wood ennå en gang klart det og levendegjøre noe en selv knapt kunne tenke seg. Historien er troverdig, overdrivelsene likeså og det er noe eget med serier som både underholder og tvinger en til å tenke. Slik, kanskje spesielt, hans DMZ har gjort tidligere. Tegnere denne gangen var de meget kompetente Garry Brown, Gary Erskine, Declan Shalvey og den geniale Danijel Zezelj. Samling nr. 3 kommer 25.06. 2014.

Ingen kommentarer: