fredag 11. august 2017

Så var det på an igjen (1)

I anledning av at jeg i dag har blitt grandonkel for andre gang, og denne gangen ble det en gutt, er det på tide å ta opp igjen skrivingen. Noe må man jo etterlate seg til de som kommer etter en. Og siden jeg har mislykket i å få den førstefødte interessert i tegneserier (hun fikk de to første bøkene i Kazu Kibuishis serie Amuletten til jul og har ennå ikke lest dem) er alle forhåpninger om en mulig tegneserieinteresse knyttet til den nyfødte. Og dermed tenkte jeg å gå gjennom de seriene jeg selv har abonnement på.Jeg har lest Supermann fra midten av 70-tallet og frem til det gikk inn i 1991. Aldri vært noen stor fan, men når meldingen kom i 2011 at Grant Morrison skulle skrive Action Comics var det soleklart at et abonnement var på sin plass. Nå er vi seks år senere og Dan Jurgens er forfatteren. En av de som overtok etter at John Byrne så seg ferdig med sin renovering av karakteren på slutten av 80-tallet. Historien som blir fortalt i Action Comics om dagen er slett ikke ueffen. Hvor Clark og Lois er gift og har en sønn. Det gir assosiasjoner tilbake til 70-tallet og Supersønnene i Gigant. Også er det bare femten hefter igjen til nummer 1000.

Med nummer 63 ble Hellblazer en del av det nystartede Vertigo tilbake i 1993 og var det frem til nummer 300. Så ble bannskap, en del av drikking og sex vasket bort og en mye yngre John Constantine ble presentert i Constantine.
24 hefter senere og den nye serien ble hetende Constantine: The Hellblazer.
13 hefter senere og en ble presentert for The Hellblazer. Nå skrevet av Simon Oliver en ektefødt engelskmann. Han står bak serier som The Exterminators (anbefales!!), FBP: Federal Bureau of Physics og Hellblazer Presents: Chas-The Knowledge. Med Oliver er Constantine nesten tilbake til gammel storhet. Og hvor han virkelig tøyer strikken for hva som er tillatt i DCU.
Bill Willingham`s Fables er noe av det beste som har skjedd amerikanske serier etter årtusenskiftet. En slik suksess må utnyttes og en fikk spin-offene Jack of Fables, Cinderella, Fairest og nå nylig Everafter. Hvor handlingen viser hva som skjedde etter at Fables endte med nummer 150. Skrevet av Matthew Sturges som senere blir til Lilah Sturges. En rotete og lite inspirert historie om, det som er igjen av, Fabletowns hemmelige tjenester. Og hvor det hele endte denne måneden med tolvte og siste utgivelse og det er i grunnen det beste.Fortsettelse følger (og det er lov å si dessverre)

Ingen kommentarer: