tirsdag 8. mars 2016

Hva mer jeg har lest siden sist (4)

Et innlegg som delvis holder fast ved tråden spunnet fra innlegget nedenunder, men som kanskje er i ferd med å ryke. Hvor en av disse seriene (Rust) er en jeg skal komme tilbake til senere. Dette fordi den fortjener en mye bedre beskrivelse og det at det er en serie fortjent lest av mange flere.

En annen virkelighet som gjerne kunne vært en parallell til vår egen beskrives i Royden Lepp`s serie Rust. En serie preget av vemod om en fortid som har gått tapt og en fremtid med altfor mange ubesvarte spørsmål. Hvor en verdenskrig er blitt utkjempet med menn og roboter som stridende. Handlingen er lagt til Taylor familiens gård som befinner seg langt ute på prærien og hvor eldstesønn, Roman, prøver etter beste evne å drive den. Han skriver også brev til en far som aldri kom tilbake fra nevnte krig og hvor disse forblir upostede. En dag krasjer en flyvende Jet Jones inn i loven forfulgt av en gigantisk stridsrobot. Roboten blir tatt hånd om og Jet blir værende på gården. Slik begynner altså Rust som til sammen utgjør fire innbundne bøker på rundt 200 sider hver. En serie som leses med like stort utbytte av meget ung som godt voksen. 
Dejah Thoris var den underskjønne prinsessen som falt for vår helt John Carter etter at denne hadde foretatt sin litt ukonvensjonelle reise fra vår jord til Mars/Barsoom. Dynamite har en serie hvor hennes eventyr blir fortalt fra før hun traff vår helt fra sørstatene. Nå er jeg kjempe fan av bøkene, seriene og til og med filmen som har med John Carter å gjøre. Dermed ser jeg litt mellom fingrene med at Dejah springer rundt i sin helt minimale bikini og hennes ikke alt for interessante opplevelser. Jeg har nettopp lest samling nr. 5 Dejah Thoris: Warlord of Mars: The rise of the machines og denne er skrevet av Robert Place Napton og tegnet av Carlos Rafael og Debora Carita. Alt i alt meget grei tidtrøyte uten for mange inkelektuelle krumspring.

Ingen kommentarer: