mandag 8. november 2010

Kanskje året siste liste, men forhåpentligvis ikke

De to første titlene her er ting biblioteket har vært til å kjøpe inn på nytt. 300 ble stjålet ganske kjapt til å være en såpass miserabel serie. Hellbazer bare forsvant sånn umerkelig. Dette er en av Ennis sine mest politiske serier. Det er to scener fra denne serien som har gjort et uutslettelig inntrykk. Det ene er når JFK går langs en endeløs vei mens han prøver å holde innholdet i hodet på plass. Det andre er hva Ennis forteller om hva LBJ skulle ha gjort på flyet tilbake fra Dallas.

Frank Miller : 300

Garth Ennis/Steve Dillon : Hellblazer : Damnation`s Flame

Arild Midthun : Disney`s Hall of Fame

Torbjørn Lien : Kollektivet nr. 5

Little Ego er Giardinos hyllest til Winsor McCay og hans utrolige serie Little Nemo in Slumberland. Med en lett erotisk vri.

Vittorio Giardino : Little Ego

Cortegianni/Wilson, Blanc-Dumont : Legenden om Blueberry : Veien til Atlanta

Charlier & Giraud : Legenden om Blueberry : Tombstone Nå er samlingen av Legenden om Blueberry komplett. En annen serie opphavsmennene gjorde sammen va r Jim Cutlass. Den har tidligere vært gitt ut på norsk i svarthvitt. Den første tegnet av Charlier i Colt og de senere, dog ikke alle 6, skrevet av Giraud og tegnet av Rossi i Caliber. Her i de originale fargene og det som kommer til å minske utlånet kraftig, i svensk oversettelse.

Charlier & Giraud : Jim Cutlass : Mannen från New Orleans

Charlier & Giraud : Jim Cutlass : Mississippi River
Steve Niles/Nick Stakal : Criminal Macabre : Cellblock 666

Criminal Macabre : Cellblock 666 skal jeg skrive om senere fordi den var rett fornøyelig.
Diverse/Diverse : Flight volume 6

Straub, Easton/John Bolton : The Green Woman

Denise Mina/Antonio Fuso : A Sickness in the Family

Joseph Conrad, Mairowitz/Catherine Anyango : Mørkets hjerte

Enda en bokadapsjon fra forlaget Minuskel Forlag. Plutselig dukket det opp fire utgaver av denne utgivelsen og jeg vet ikke hvorfor. Det samme skjedde med Prosessen også og det er vel den femte seriøse tegneserieadapsjonen av en klassisk roman biblioteket har fått i år. Disse har jeg bestilt : Oscar Wilde`s Picture of Dorian Gray, Dostojevski : Crime & Punishment og Conan Doyle : A study in Scarlet. Jeg har ikke somlet meg til å lese Mørkets Hjerte, har forøvrig ikke lest ferdig Prosessen heller. Catherine Anyango som har illustrert Mørkets Hjerte er halvt svensk og halvt kenyansk og utdannet ved Central St. Martins College of Art & Design og Royal College of Art. Og det hun har gjort her virker veldig spennende.

Ingen kommentarer: