fredag 12. november 2010

Anbefalinger i reprise

Jeg så igjennom noe av det jeg har skrevet tidligere, før jeg startet denne bloggen, og fant at jeg kunne ta noen av disse og bruke dem som en kort introduksjon til serier jeg ikke har rukket å skrive om eller serier jeg ikke har tenkt å skrive mer om. En del av dem er allerede forsvunnet fra biblioteket, mens andre fremdeles er her. Det er bare en serie, The Wretch, som aldri har vært innom biblioteket fordi den lar seg ikke skaffe, men jeg kan garantere at jeg vet hva dere går glipp av.

Fredric Boilet:
Yukiko's spinach

En nydelig selvbiografisk fortelling om franskmannen Boilets møte med japanske Yukiko, i et for oss, fremmedartet Japan. Her skildres kulturforskjeller, kjærligheten, ømheten og det uavvendelig kortvarige ved forholdet i dagbokformat og med illustrasjoner i svart/hvitt. Og hva er Yukikos spinat?
Carlos Trillo:
The Iguana

Et samarbeid mellom Trillo og Mandrafina, de har tidligere laget bl.a albumene Dragger 1 og 2. Deres album Peter Kampf er også utgitt på norsk. Dette er en bekmørk krimfortelling.
Carlos Trillo:
Video noire

Illustrert av Edvardo Risso kjent fra 100 Bullets. Nok et eksempel på en elegant ”europeisk” tegneserie, fra to av Argentinas mest kjente tegneserieforfattere. Også dette en litt mer enn bare mørk fortelling.
Richard Sala:
Peculia

Richard Sala er kjent fra undergrunnsmiljøet i New York, og har blant annet samarbeidet med gruppen The Residents. Dette er Goth-humor i tegneserieform. Vi følger Peculia på hennes mange rare eventyr, hvor hun møter zombier, hekser, gale menn, onde barn og alle slags vesener som tumler rundt om i natten.
Sarah E. Byam:
Billi 99

Tredje verdenskrig er overstått uten at noen fikk det med seg. En dystopi om USA i en ikke alt for fjern fremtid. Har likheter med dagens situasjon, og ble likevel tegnet og skrevet for snart tjue år siden. Tegneren er Tim Sale, mest kjent for diverse superheltserier i samarbeid med Jeph Loeb.
Phil Hester:
The wretch - vol. 1

Her er den første firehefters miniserien samlet i en bok. Hvem the Wretch er, er et åpent spørsmål, men han er på de godes side. En alternativ superheltserie. Svart/hvitt og nydelig tegnet. Phil Hester har selv sagt at en av inspirasjonskildene er Alex Toth. Anbefales på det varmeste!!!
Andi Watson:
Skeleton key - telling tales

Tredje samling av Skeleton key. Dette bør ikke være noen hindring for å lese boken. Sjarmerende fortellinger og nydelig tegnet i svart/hvitt. Historien om Tamsin og Kitsune pluss en oppegående vaskebjørn fortsetter.
Brian Michael Bendis:
Powers - who killed retro girl

Bendis ble først berømt med sine hardkokte krimtegneserier som f.eks. Aka. Goldfish og Jinx. Han har siden skrevet både Ultimate Spiderman og Daredevil. Powers er ett av hans første forsøk på å lage egne superhelttegneserier. Sammen med tegneren Michael Avon Oeming har Powers blitt et hyggelig bekjentskap. Det lille ekstra er alle cameoene fra andre tegneserieskaperes helter/skurker.

Ingen kommentarer: