torsdag 22. august 2013

To dager senere

Noe av det beste som skjedde tegnefilmen på 90-tallet var Batman: The Animated Series. Hvor Batman ble gjenskapt som den mørke hevneren Bill Finger og Bob Kane opprinnelig så for seg. Og så var det plass til noe så sjeldent som humor. Ikke denne ubegripelig campe utgaven fra 60-tallets tv-serie, men intelligent humor. To av de sentrale skikkelsene når det kom til The Animated Series var forfatteren og en av serienes produsenter Paul Dini og tegneren Bruce Timm. Her fikk Mark Hamill anerkjennelse for sitt talent når han ga stemme til The Joker. Serien The Batman Adventures var basert på tegnefilmene og i 1994-95 kom det tolv hefter av denne serien på norsk. Anbefales på det aller iherdigste!
Dini og Timm kom i 1994 med The Batman Adventures: Mad Love. Her blir leseren introdusert for Gotham`s nyeste superskurk. Den unge psykiateren Harleen Quinzel som skal intervjue The Joker i forskningsøyemed. Dette skjer inne på Arkham og når en tar hensyn til tittelen går det ikke verre enn at unge frøken Quinzel forelsker seg i sitt eget intervjuobjekt. Og dermed blir Harley Quinn født. Hvis høyeste ambisjon er å bli The Joker`s main squeeze. Noe hun aldri vil lykkes med siden The Joker allerede er i et alvorlig forhold…… Dette er en fabelaktig serie og det kan være grunnen til at jeg allerede har skrevet om den en gang tidligere.
Så var det den serien jeg skulle skrive om her. Harley & Ivy samler tre historier hvor hovedpersonene er Harley Quinn, Poison Ivy og denne nissen på lasset, Batman. En kort fra Gotham Knights tegnet Ronnie del Carmen og skrevet av Dini, et enkeltstående hefte skrevet av Judd Winick (Pedro and me) og tegnet av Joe Chiodo og til sist den tre hefters miniserien Love on the lam av Timm og Dini. Joe Chiodo er vel best kjent for sine pin up tegninger og i denne historien får han virkelig vist hvordan kvinner ser ut i altfor umodne menns hjerner. Jokeren har igjen skiftet skjulested og tilfeldigvis glemt å fortelle Harley hvor det nye er. Noe som skjer jevnlig. Dermed får hun det for seg at hun skal bevise at hun er til nytte og ved hjelp av Poison Ivy skal hun gjennomføre tidenes kupp. Og takket være Batman lykkes de ikke, men det er jyssla løye.
I Love on the lam klarer denne veldreide duoen og nesten gjennomføre et stort kupp, havne tilbake i cellene på Arkham Asylum, rømme derfra (stedet har bare svingdører), reise til mellomamerikanske Costa Verde og drive annerledes miljøvern og til slutt ende op i Hollywood som henholdsvis regissør og produsent av en storfilm om dem selv. Og så får en et bedre innsyn i dynamikken mellom Harley og Ivy som ikke alltid er uten problemer. Dette er serier en blir mye bedre humør av å lese og gått lei av hvis en leste for mye av dem.

Ingen kommentarer: