lørdag 20. desember 2014

Hva er det disse skogene synger om?


Det er i skogen det skjer. Alt dette mørke, uhyggelige og uforklarlige vi og våre forfedre har fryktet i tusener av år. Det er der ulvene venter en og bestemors hus er alltid litt for langt unna. Det er i skogen vår hovedperson, Eve Coffin, mister sine to beste venninner i et rituale som gikk forferdelig galt. Eve og kvinnene i hennes familie er direkte etterkommere av heksene i Salem og har arvet disses evner. Så er det også slik at denne familien også er og har vært en av New Englands rikeste. Noe som kommer godt med når en skal skjule sin annerledeshet for omverdenen.



Historien starter i Massachusetts og hvor den voksne Eve Coffin har fått sitt store gjennombrudd som politikvinne. Så går en ti år tilbake til dagene før ulykken. Her er Eve i ferd med å utagere sin versjon av ungdomsopprør. Så veksler handlingen frem og tilbake i tid. I nåtiden mister hun jobben og vender tilbake til barndomshjemmet Coffin Hill og treffer igjen sin bestevenninnes tidligere kjæreste, som Eve er og har vært litt mer enn betatt av. Det blir snart klart at det mørke som ble sluppet fri ti år tidligere nå skal til å fullføre det som ble begynt tidligere.


Coffin Hill er skrevet av den amerikanske forfatterinnen Caitlin Kittredge (har blant annet skrevet seriene Nocturne City og Black London) og glimrende tegnet av argentinske Inaki Miranda (Fables, Fairest og Tribes: The Dog Years). Serien kommer innunder sjangeren horror og det burde gjøre meg en smule skeptisk når en tenker på hvor glad jeg er i å bli skremt, not! Uavhengig sjangerinndelinger så er Coffin Hill en av de tre beste seriene jeg har lest den siste måneden. Utgitt på Vertigo og alt i alt har det kommet tretten hefter (litt uklart om det kommer fler) og Coffin Hill: Forest of the Night samler de syv første.

Ingen kommentarer: