mandag 22. februar 2016

Guys and "dolls"

Jeg har skrevet mye om Matt Wagner tidligere og en av grunnene til det kan være at han er mer talentfull enn gjennomsnittet. Og så er vel også definitivt tilfellet. De senere årene har Wagner jobbet mye for forlaget Dynamite Entertainment og skrevet titler som Zorro, The Green Hornet og The Shadow. Med sistnevnte kom han på ideen om å la denne møte sin egen karakter, Hunter Rose a.k.a. Grendel. Dette skjedde i 2014 i en trehefters miniserie med tittel Grendel Vs. The Shadow. Utgitt i et samarbeid mellom Dynamite og Dark Horse Comics og nå også utgitt i samlet utgave.

Hovedproblemet med dette møtet er at disse to lever og virker med en tidsforskjell på rundt seksti år. Dette løser Wagner med å introdusere en mystisk krukke og hvis innhold bringer Hunter Rose de nødvendige årene tilbake i tid. Så det de nylig oppdagede gravitasjonsbølgene muligens beviser så ender altså var sosiopatiske helt opp i New York 1932. For så å treffe på en helt som heller ikke er helt i vater når det kommer til det psykologiske. Dette er året før brennevinsforbudet i USA oppheves og Grendel ser enorme muligheter i å overta ledelsen av de forskjellige gangsterfamiliene og vise dem hva fremtiden kan bringe. Som Hunter Rose lar han seg imponere over at de han møter blant byens sosietet faktisk leser bøker.
Nå er det ikke slik at The Shadow skal stå på sidelinjen og godta dette. Hans sivile identitet, Lamont Cranston, vandrer i de samme sirkler som Rose og The Shadow hviler aldri i kampen mot de kriminelle elementene. Når en ser bort fra de enorme tidsparadoksene denne historien ville ha skapt har Wagner nok en gang skapt en historie som er meget god tidtrøyte. Hvor han lykkes i å gjenskape gjenskinnet av 30-tallet og gjøre denne nokså endimensjonale pulphelten til noe mye mer. Grendel har vi alltid likt. Så da er det ikke mer å si enn at en må få lest denne historien.

Ingen kommentarer: