mandag 8. februar 2016

Tre for en

Det er tre serier fra Marvel jeg har skrevet mye om og det er Daredevil, Hawkeye og Moon Knight. Sist jeg skrev om dem var de henholdsvis skrevet av Mark Waid, Matt Fraction og Warren Ellis. Siden sist har alle fått nye forfattere og tegnere og det var vel det jeg hadde tenkt å skrive noe om. Og igjen få nevnt disse tre seriene som utgjør noe av det beste Marvel utgir for tiden.

De som har overtatt Daredevil er best seller forfatteren Charles Soule og som jeg ikke har hørt om tidligere. Soule bringer Daredevil tilbake til New York etter dennes lengre opphold i San Fransisco. Han utstyrer ham med en medhjelper (den kinesiske ulovlige innvandreren Samuel Chung a.k.a. Blindspot) og lar Matt Murdock gå fra å være forsvarsadvokat til å bli en del av påtalemyndighetene i New York. Noe som selvfølgelig ikke medfører ytterligere etiske problemer for vår helt. Nå har det ikke kommet mange hefter i det som blir volum 5 av serien. Handlingen er pussig nok lagt til Chinatown og Garney tegner mer enn kompetent, men har gitt Daredevil et vel superheltaktig utseende.
De fire samlingene med Hawkeye, skrevet av Matt Fraction, er kanskje noe av de beste superheltseriene jeg har lest de siste årene. Overraskelsen ble stor når jeg så at Jeff Lemire, har til gode å utgi en dårlig serie, Lemire hadde overtatt. Han skuffer selvsagt ikke her heller og gjør sin debut som forfatter hos Marvel. En får en innsikt i Cliff Burton`s trøblete oppvekst og hans forhold til broren. Intelligent såpeopera med en god dose action fra hans virke her og nå. Ramon Perez imponerer virkelig der han veksler mellom forskjellige stilarter. Dette er også starten på volum 5 for Hawkeye sin del også. (Hawkeye: All-New Hawkeye).
Brian Wood overtok forfatteransvaret med Moon Knight nummer 7 og avsluttet med nummer 12. Serien synes å ha gått inn med nummer 17. Wood fortsetter der hvor Ellis slapp. Vår helt kan på ingen som helst måte sies å være helt frisk. Han sjonglerer fremdeles sine forskjellige personligheter og kommer på kant med guden Khonshu. Hans fremste oppgave blir å redde en afrikansk diktator fra en rekke drapsforsøk og samtidig holde seg selv i live. Nok en gang gjør tegneren en glimrende jobb. I dette tilfellet Greg Smallwood. (Moon Knight: Dead Will Rise).


Ingen kommentarer: