tirsdag 8. mars 2016

Hva mer jeg har lest siden sist (3)

Fremtiden er et underlig sted og kan inneholde så meget. Og et sted tegneserieskapere gjerne oppsøker. Det finnes det utallige eksempler på og her er par til.

Richard Starking`s Elephantmen er muligens den beste serien jeg har lest i år. Lagt til 2200-tallet og hvor kloninger mellom mennesker og dyr er blitt en virkelighet. Det multinasjonale selskapet Mappo Corporation og vitenskapsmannen Kazushi Nikken har satt seg fore å skape en hær av hjernevaskede, drapsmaskiner av disse hybridene. Et virkelig corny utgangspunkt, som tv-personlighet og tegneserieforfatter Jonathan Ross skriver i forordet, men det virker som bare juling. Karakterene er høyst troverdige og menneskelige der de går rundt som elefanter, neshorn og flodhesten Hip Flask.
Med et samfunn som reddet dem fra Mappo og «integrerte» dem inn i en virkelighet hvor de styrende foretrekker at innbyggerne bryr seg så lite som mulig om hva staten måtte foreta seg. Dette siste gir faktisk assosiasjoner til tidenes beste film, Ridley Scott`s Blade Runner. Skal skrive mer om denne fantastiske serien bare jeg får lest mer enn de to samlingene allerede lest.
En annen fantastisk serie er Damian F og Adrian F Wassel/Nathan C Gooden`s The Gifted book 1 and 2. En grå fremtid hvor menneskeheten er i ferd med å utrydde seg selv og det fremstilt i nydelige gråe akvarell lignende tegninger. En historie nesten helt fortalt uten ord. Hovedpersonen er en ulv som tvinges på grunn av sult dit hvor menneskene befinner seg. Den blir forsøkt drept og hardt såret søker den tilflukt i det som er igjen av natur. Under flukten blir den gitt en gave og denne består av innsikt og økt bevissthet. Hva dette fører til må en vente til bok tre for å finne ut av (ikke utkommet ennå). Dette er en meget kontemplativ serie og en fryd for øye og deler av sinnet.

Ingen kommentarer: