tirsdag 29. mars 2016

Ikke helt Spy vs. Spy

Det er så mange bra tegneserier og stadig flere av dem er skrevet av Ed Brubaker. Mannen som fikk en av de lameste superheltene gjennom tidene, Captain America (skapt av Jack Kirby og Joe Simon tilbake i 1941), til å bli relevant. Som med seriene Criminal, Sleeper, Incognito, Fatale, Fade Out og Gotham Central tar sjangre og gjør dem bedre og det på en slik måte at de ikke mister noe av det som gjorde dem bra til å begynne med. Tegneren Steve Epting tegnet flere avsnitt av Brubaker`s Captain America og med Velvet har de gjenopptatt samarbeidet.

Hovedpersonen i Velvet er noe så uvanlig, spesielt når det kommer til denne sjangeren, en kvinne som nærmer seg midten av førtiårene. Velvet Templeton er ansatt i en organisasjon så hemmelig at de færreste har hørt om den. Med hovedkvarter i London er hun personlig assistent for organisasjonens leder. Noe som har vedvart de siste tyve årene. Før dette var hun en av organisasjonens dyktigste agenter. Så skjærer det hele seg. Velvet blir forsøkt gjort skyldig i et mord på en av kollegaene. Deretter finner hun ting som tyder på at eksmannen ble forrådt av andre innad i organisasjonen. Og med det starter ferden for å bevise disse påstandene og samtidig unnslippe meget profesjonelle forfølgere.
Noe av det beste jeg kan si om Velvet er at det er en serie jeg skal kjøpe selv. Videre er det slik her at historie og tegninger passer perfekt sammen. Hvor det som var det mest smakløse tiåret noensinne, 1970-tallet, nærmest er en av karakterene. En agentserie med en vri som er noe av det aller fremste jeg har lest av denne type serier.

Ingen kommentarer: