fredag 22. mars 2013

Det er mang slags kjærlig...........

Det er mange ting å henge seg opp i, ikke minst trær. En av de tingene jeg har nevnt tidligere er at jeg har fryktelig lite sansen for utgivelser utgitt på Avatar Press. Og at jeg dermed av prinsipp ville unngå å lese noe som kommer fra dette forlaget. At det var voldsporno og sadisme gjort som tegneserier. Så er det ikke likere enn at jeg etter hvert har lest en god del av det de har utgitt og likt det. Eksempler er: Garth Ennis` Chronicles of Wormwood, Crossed-serien, Warren Ellis` Doctor Sleepless og Supergod, Alan Moore`s Neonomicon og nå sist Moore`s Another Suburban Romance.
Sistnevnte kom i 2007 og er tegnet av, den for meg helt ukjente, spanjolen Juan Jose Ryp. Han har tidligere illustrert Alan Moore`s Magic Words, også fra Avatar, og som jeg har lest. Det jeg kan si om tegningene hans er at de har de samme detaljerte, uhyre innholdsrike og fotografiske kvalitetene som en finner hos Geof Darrow (med Frank Miller: Hard Boiled og Big Guy and Rusty the Boy Robot). Og med et innhold som kan kalles over the top voldelig. Another Suburban Romance er et tynt hefte som inneholder tre fortellinger. Tittelfortellingen har Moore selv som hovedperson. Her guider han oss gjennom et urbant helvete og teksten er formulert som om den skulle vært sunget.
Den første historien er Judy Switched Off the TV og vi får innsyn i en tilværelse litt ulik vår egen. Old Gangsters Never Die og en blir ført tilbake til forbudstidens USA og hvor gangsterne hadde sin «storhetstid». Igjen med en vri. Jeg vet ikke om det er fordi Moore er en av mine definitive favoritter eller om jeg bare blir mer og mer avstumpet, men jeg likte denne meget voldelige serien. Det er også interessant å se Moore vise at han behersker så godt som alle sjangre, da også inkludert horror. Dette er ikke en serie for alle, men en burde ta en sjanse å lese den.

Ingen kommentarer: