fredag 13. juni 2014

Oppdateringer (3)

Forrige innlegg om Brian K Vaughan og Fiona Staples`serie Saga takket jeg for at denne ikke var helt som Star Wars. Nå viser det seg i ettertid at Vaughan virkelig har latt seg inspirere av nettopp Star Wars. En galaktisk anlagt space opera, men så uendelig mye bedre enn inspirasjonskilden. Så har jeg tenkt litt ekstra på hvorfor jeg, og opptil flere andre, har så sansen for Vaughan`s historier. Og noe av det jeg kom frem til var at, og her er det bare min mening som kommer til uttrykk, det at han evner å beskrive hele det følelsesmessige registeret på en fullstendig overbevisende måte. Det at det er levende troverdige personer han presenterer for oss. Og med Saga får han virkelig vist dette. Så var det det at han kan dette med å underholde leserne.
Pussig nok fortsetter bok 2 der bok 1 sluttet. De tidligere fiendene og nå småbarnsforeldre, Alana og Marko, og deres datter Hazel er fremdeles de sentrale karakterene(en eldre Hazel er også historiens forteller og redegjør for strabasene de måtte gjennom for til slutt komme i sikkerhet). De seiler gjennom rommet i sitt trehus av et romskip. Alana blir en smule overrasket når svigerforeldrene plutselig dukker opp og blir værende. Og Marco vet ennå ikke at hans forsmådde forlovede nå er en av de som jager dem. I tilbakeblikk får en også vite hvordan denne moderne Romeo og Julie historien startet. Han som krigsfange, hun fangevokteren og deres felles interesse for litteratur av tvilsom kvalitet.
Etter den dramatiske avslutningen av bok 2 er stemningen dempet og preget av sorg. Dermed blir beslutningen fattet om å dra til planeten hvor deres favorittforfatter bor. Master D. Osvald Heist har skrevet bøker som mange vil kunne kalle husmorporno for et mer variert publikum. Det rare med dem er at de kan analyseres på en rekke forskjellige måter. At det som står mellom linjene er viktigere enn det skrevne. Den besøkende storfamilien blir værende og glemmer for en stund at forfølgerne ikke har gitt opp. Marcos eks. har slått seg sammen med The Will (først sett i bok en), Lying Cat og Sophie (tidligere Slave Girl). Sistnevnte reddet fra et bordell hvor hvor det altfor få regler. Hun får også spille en mer sentral og utypisk rolle i denne samlingen. Og dermed er en kommet til og med nr. 18 i denne serien og når jeg hentet abonnementene mine i går var nr. 19 blant dem.

Ingen kommentarer: