lørdag 13. januar 2018

Godt nytt år!

I september 1982 (Marvel Spesial nr. 1 1987) kom første heftet av den fire hefters miniserien Wolverine ut. Skrevet av Chris Claremont og tegnet av Frank Miller. Etter først å ha dukket opp i Hulk 180-81 i 1974, blitt medlem av X-Men og nå for første gang på egen hånd. Det ble en ubetinget suksess og ennå er han en av Marvel`s mestselgende karakterer. Noe som har gitt oss tre filmer med Wolverine. Den tredje i rekken, Logan, er løselig basert på Wolverine: Old Man Logan. Skrevet av Mark Millar og tegnet av Steve McNiven.   Old Man Logan er også utgitt på norsk i Marvel Spesial-Album nr. 6 2009.

Så cluet med denne fortellingen er: I en nær fremtid har superskurkene organisert seg (de er jo bare minst 25-30 per superhelt) og så godt som utryddet de som forsøkte å gjøre godt. Wolverine overlevde og har fått seg familie. Og sannelig er han også blitt pasifist! Det har gått rundt femti år etter at skurkene overtok makten. Logan, som han nå heter, blir oppsøkt av Clint Barton (tidligere Hawkeye) og får tilbud om arbeid. Logan godtar oppdraget, han skylder leie for gården til Hulk-gjengen som regjerer hans del av det tidligere USA, og veien går østover på kontinentet. Det blir en meget annerledes road movie.

Mark Millar er kanskje ikke den mest nyskapende tegneserieforfatteren, men han er sannelig en av de som kan best med det å underholde leserne. Old Man Logan er et oppkomme av superhelt-klisjeer snudd på hodet, originale innfall, mer enn nok vold og meget svart humor. McNiven får igjen vist at han er en mer enn habil tegner og for denne historien har han også endret sin vanlige stil. Karakter: Meget underholdende tidtrøyte!

Ingen kommentarer: