En av de store begivenhetene, når det kom til superheltserier utgitt på norsk på åttitallet, var når Hjemmet forlag begynte å gi ut Månebaronen. Det at Hjemmet ga ut denne typen serier var i grunnen nokså merkelig, men de ga nå ut i alt 25 hefter i perioden 1981-1983. (før dette hadde de gitt ut to hefter med Månebaronen i serien Supertempo) Av disse var nesten alle skrevet av Doug Moench og tegnet av den uforlignelige Bill Sienkiewicz. Sistnevnte tegnet i alt åtteogtyve hefter med Moon Knight, som er originalnavnet, og er den tegneren som har tolket denne figuren best. Og det har vært en del av dem. Månebaronen har ikke vært den av Marvel`s karakterer som har hatt den største fanskaren siden den fikk sitt eget hefte tilbake i 1978.
Han er blitt relansert flere ganger og denne karakteren med sine fire personligheter, og dermed den mulige diagnosen dissosiativ identitetsforstyrrelse, har altså ikke slått helt an (leiesoldaten Marc Spector, millionæren Steven Grant og drosjesjåføren Jake Lockley). I 2010 byttet Brian Michael Bendis disse ut med imaginære aspekter av Spider-Man, Captain America og Wolverine. Månebaronen ble vitterlig morsommere lesning når diskusjonene med disse følgesvennene tok seg opp, men serien varte bare tolv hefter. Da var det vel slik at fleste tenkte at Månebaronen ikke var liv laga som egen serie.
Noen må likevel ha beholdt troen for tidlig i 2014 dukket Moon Knight opp igjen. Denne gangen skrevet av Warren Ellis og tegnet av irske Declan Shalvey. Å si at jeg, og fler med meg, har hadde forventninger til dette er en aldri så liten underdrivelse. Og nå er endelig samlingen Moon Knight: From the Dead her. Dette samler de seks heftene Ellis endte opp med å skrive og den som siden har overtatt er Brian Wood. Blir forventningene innfridd. Vel, nesten og det skal neste innlegg ta for seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar