fredag 14. november 2014

En klar kandidat til en Topp 10 liste for 2014

Det hele starter med at vår hovedperson vender tilbake til den lille sørstatsbyen han flyktet fra ved å verve seg til Vietnam. Earl Tubbs måtte unnslippe sin far sheriffen. En får ikke vite om det var på grunn av at Earl ble mishandlet, men hans far var en meget dominerende personlighet både hjemme og i landsbyen ellers. Nå er han død og Earl skal rydde opp i det etterlatte etter farens bortgang. Noe han må ha utsatt i mange år fordi når han kommer til gårdstunet så vokser det et stort tre opp fra farens grav. Senere drar Earl ned til selve byen for noe å spise, fast overbevist at om kort tid har han forlatt denne byen for siste gang. Slik blir det selvfølgelig ikke……….
Southern Bastards: Here was a man er skrevet av Jason Aaron og tegnet av Jason LaTour. Begge to fra sørstatene og opptatt av å vise at sørstatene er mer enn bare klisjeer og rednecks. Jeg er ikke helt sikker på om de klarer dette i løpet av denne samlingen, men den utgjør bare de fire første heftene av denne serien. Det som er helt sikkert er at Aaron klarer å la personene og miljøet i denne serien være like overbevisende som de karakterene og scenariene han presenterte oss for i Scalped.
Selve historien her er ikke veldig original. Den ene mot overmakten og hvordan kan det gå. Da er det at Aaron gjør det han kan best og sprer om seg med hint til fortiden, en sjefsskurk som ikke helt legger sjela si i det å være kriminell numero uno og at den tause majoritet har latt høre fra seg og valgt side, men kanskje ikke den riktige. Og epilogen gir en forklaring, og flere spørsmål, når det kom til alle de telefonbeskjedene Earl har lagt igjen i løpet av disse sidene. Når det kommer til LaTour`s innsats ser jeg ingen grunn til å komme med noen innvendinger. Så, alt i alt en av de beste nye seriene fra 2014 jeg har lest.

Ingen kommentarer: