mandag 27. juni 2016

Festningen Filip II August lot bygge

Det har blitt nevnt tidligere i bloggen, men er verdt å gjenta. Jiro Taniguchi er en av de fremste nålevende tegneserieskaperne. Han er nå aktuell med The Guardians of the Louvre. Dette er det niende albumet i serien Louvre Editions, gitt ut på amerikanske NBM. Og som nesten alt annet av Taniguchi er det nesten ubeskrivelig vakkert.

Etter å ha utsatt hjemturen fra Paris, grunnet sykdom, bestemmer vår helt seg for å ta en tur i Louvre. Her skjer det noe magisk og han blir introdusert for Louvres skytsengel, denne statuen som møter de besøkende i inngangspartiet, og denne forteller hvordan museets samlinger ble reddet fra tyskerne helt i forkant av 2. verdenskrig. Videre føres han tilbake nesten 150 år og treffer en Vincent van Gogh som ennå ikke har vurdert å skjære av seg kroppsdeler. Og får en personlig omvisning gjennom det tidligere kongeslottets folketomme saler.
Hvor vidt en velger å lese dette albumet får være opp til en hver, men for min egen del er jeg takknemlig for å ha fått gleden av å gjøre det. Slik må det gjerne bli når stor kunst møter stor kunst og noe eksepsjonelt blir skapt.

Ingen kommentarer: