mandag 23. april 2012

"The Comeback" ? (1)

Hvorfor innleggene i bloggen blir mer sporadiske har mange årsaker. Hvorfor har jeg ikke tenkt å nevne nå. Det jeg kan gjøre er å nevne noen av de seriene jeg fikk lest, mens vi feiret torturen, den seigpinte ferden mot en varig død og til slutt mysteriet med det forsvunnede liket (hvor var sir Henry Merrivale). Selvfølgelig er det ikke min mening å være altfor blasfemisk, men jeg har et veldig anstrengt forhold til påske. Første serie er Steve Rude og Gary Martin`s The Moth. Martin er forfatter og rentegner og er en meget overbevist personlig kristen, noe som gjorde at han hadde alvorlige betenkligheter med å rentegne Mike Baron og Rude`s miniserie Nexus: God Con. Noe som igjen kan ha noe med påsketemaet å gjøre.
Det er noe uferdig med The Moth og det gjelder spesielt Martin`s historie. Allikevel er det forfriskende at en superheltserie ikke er preget av den angstfylte realismen som mange av dagens utgivelser inneholder. Og Rude`s tegninger setter ham igjen i en klasse for seg og tar arven fra Jack Kirby til nye høyder. Vår helt jobber på dagtid på sirkus og ender senere i serien opp med å måtte påta seg hele det administrative ansvaret og dette er delvis hans alter egos skyld. På nattestid er han den litt uvanlige superhelten The Moth. Denne samlingen samler de første enkelt-heftene, men ikke hele den første miniserien. Dermed sitter en igjen med noen viktige ubesvarte spørsmål. The Moth er en serie som appellerer til de av oss som har lest superheltserier fra de var så små at de ikke visste bedre.

3 kommentarer:

HP sa...

Jeg har akkurat oppdaget bloggen og håper du ikke har tenkt å gi deg helt. Hvor ellers skal vi plukke opp tips? Bloggen din er unik, ikke bare i norsksfæren, men selv om vi regner med engelsk er det vanskelig å finne en blogger med så vidtfavnende smak. Men jeg ser av statistikken at du har holdt en meget imponerende innleggsfrekvens. Sliten?

l.g. sa...

Takk for komplimentet. Når det gjelder å slutte har jeg ikke tenkt å gjøre det ennå, men det bare det at jeg er så beit for tid.

HP sa...

Da er jeg noen lunde beroliget.