Nå er det slik med innlegg som disse at ideen er å introdusere de av leserne, som var for unge eller ikke smarte nok til å kjøpe Magnum når det kom ut, for hvilke skjulte skatter kan en ikke finne her. Nå vet jeg ikke hva prisen er for brukte eksemplarer, men hos bytteboden.no varier prisene mellom tyve og tredve kroner alt etter kvaliteten på bladene (very good og very fine). Det er bare fra 50 øre til 10,50 kr. dyrere enn når de kom ut. Og det er da ikke så verst, prisstigningen tatt i betraktning.
Nå, før jeg kommer til hva dette innlegget egentlig skal handle om, vil jeg bare nevne to spanske serieskapere jeg ikke fikk nevnt i det forrige innlegget. Den første er Jose Bea og hans ofte absurde science fiction historier, som på norsk ble hetende Melkeveien mat og vinhus. Nummer to var Alfonso Font. Han var lenge en av favorittene og albumserien Stjernes fange. I Magnum dukket alle tre albumene i serien på trykk (2,3 og 8 1992).
Og for de som ennå ikke hadde fått nok av bare bryster og nettingstrømper dukket den norske serien Whiplash opp, muligens tegnet av Knut Westad? Og for de som ikke var så opptatt av strømpene kom også Wally Wood`s agentserie Cannon.
For en som ikke kan tenke lenger fremover enn maks en uke er det kanskje ikke så underlig at jeg er litt opphengt i hva andre mener fremtiden kan bringe. Derfor har det blitt slik at jeg har lest mer enn min del av denne typen serier. Slash Maraud er nok en av disse: Skrevet av Doug Moench og tegnet av Paul Gulacy (favoritt) og utgitt av DC i 1987-88 (9-11, 1992). Her har menneskeheten plutselig blitt en minoritet og det er Slash Maraud`s (virkelige navn Stash Maradovitch) oppgave å sørge for at den ikke også blir utryddet og det ordner han med å drepe så mange som mulig. Både av aliens, mutanter og overløpere. Dette er ikke en serie som gjør en smartere, bare i bedre humør.
Clash (4-6 1993) var en tre hefters miniserie fra DC (1991) skrevet av Tom Veitch (Star Wars: Dark Empire 1-2) og bror til serieskaper Rick Veitch. Tegneren var Adam Kubert, bror til Andy og sønn av Joe. Så om ikke annet hadde begge noe å slekte på. En ung mann finner en utenomjordisk anretning som gir ham enorme krefter. Så sterk blir denne mannen at det å bli verdenshersker er innen rekkevidde, men så var det slik at ingen hadde fortalt ham at med slike krefter følger et likeså stort ansvar. Også utgitt samlet i Pocket Serien nr. 5.
Ed Hannigan er ikke et navn mange drar kjensel på, men han har jobbet for DC og Marvel siden sent 1970-tall. Med Skull & Bones (tre hefter på DC i 1992 og utgitt i Magnum 9-11 1993) var han både forfatter og tegner, her med litt hjelp av Curt Swan. Her er hovedpersonen en tidligere spesialsoldat (spetnatz) og handlingen foregår i og rundt Moskva på slutten av 80-tallet. Ikledd et kostyme, ikke ulikt det Jahn Teigen hadde på seg i Melodi Grand Prix i 1976 når han og Inger Lise Rypdal sang Voodoo, blir vår hovedperson Sovjetunionens første maskerte helt og en forkjemper for den gryende demokratibevegelsen. Alt i alt en glimrende serie! Neste gang mer fokus på Marvel og deres Heavy Hitters utgitt i Magnum.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar