mandag 26. september 2016

Fra en født diktators dagbok (skrevet med påholden penn)

Noe kan ikke sies for ofte. Et av disse er at Image Comics har en uhorvelig mengde spennende utgivelser. Så mange er det etter hvert at det blir vanskelig å holde følge med alt det nye som kommer ut. En jeg har fått med meg er Invisible Republic. Denne samlingen kom vitterlig i fjor, men det viser jo igjen hvor vanskelig det blir å være a jour. Denne serien er skrevet og tegnet av ekteparet Corinna Bechko og Gabriel Hardman.



Handlingen er lagt til den lille månen Avalon, hvis innbyggere var i den første bølgen av kolonister fra jorden, og hvor planetoidens enehersker nettopp er blitt styrtet. Her har den fallerte forfatteren og journalisten Croger Babb endt opp. Ved en tilfeldighet kommer han over en rekke notater som belyser denne mannens vei mot absolutt makt. Skrevet av hans kusine 42 år tidligere og med disse vitneutsagnene ser Babb atter en mulighet til å gjenskape sin karriere. Publiseringen av disse notatene er det derimot flere andre som har kraftige innvendinger mot og det er her historien virkelig starter.

Invisible Republic er en serie som blander spenning, action, science fiction og en politisk innsikt en ikke vanligvis ser i slike serier. Det hele er meget underholdende og samling nummer to er allerede bestilt. Det en og kan merke seg er at denne samlingen ble nominert til en Hugo Award i år og hvor Neil Gaiman og JH Williams III`s Sandman: Overture vant.

Ingen kommentarer: