torsdag 8. april 2010

Enda.....(om igjen)

Det som viser seg litt pussig er at nå har biblioteket flere samlinger med Shazam-Captain Marvel enn det vi har med originalen. Supermann er vitterlig med i den ene, men grunnen til at vi har så lite med bare han er at det lages lite av interesse med denne figuren. Da er det noe helt annet med Captain Marvel, hvor det kan virke som om serieskaperne får mye friere tøyler og at seriene blir deretter.

Jerry Ordway : The Power of Shazam

Judd Winick/Joshua Middleton : Superman-Shazam : First Thunder

Paul Dini/Alex Ross : Shazam : Power of Hope

Jeff Smith : Shazam : The Monster Society of Evil

Dette er første samlingen av Jeff Smith`s nye serie og den kommer jeg tilbake til.

Jeff Smith : Rasl : The Drift
Steve Niles har skrevet en rekke forskjellige serier de siste årene. Biblioteket har 4 samlinger av 30 Days and Nights og et par-tre av Criminal Macabre. Scott Hampton har jeg hatt kjempesansen for siden jeg leste den sekssiders debutserien i den norske utgaven av Epic, helt tilbake i 1983. Disse tre bøkene samler de 18 heftene som kom i denne serien. Fantastiske illustrasjoner av Hampton, en ualminnelig hovedperson og en historie med et utall elementer.

Steve Niles/Scott Hampton : Simon Dark : What Simon Does (1)

Steve Niles/Scott Hampton : Simon Dark : Ashes (2)

Steve Niles/Scott Hampton : Simon Dark : The Game of Life (3)

Milligan (The Human Target og Shade, The Changing Man m.m.) sin nye serie hvor gresk mytolgi utspiller seg på nytt i et moderne London. Kommer tilbake til den òg, skal bare lese den først.

Peter Milligan / Davide Gianfelice : Greek Street : Blood Calls for Blood

Biblioteket har de fire første samlingene av Sleeper og i denne fortsetter historien om dobbeltagenten Holden Carver. Incognito samler den 6 hefters miniserien med samme navn og som utspiller seg på tidlig 1800-tall. Og til slutt de to neste i den fantastiske serien Criminal (som jeg har nevnt tidligere) og som en ikke bør gå glipp. Alle disse tre seriene er strålende eksempler på hvor glimrende samarbeidet mellom Brubaker og Phillips fungerer.

Ed Brubaker/Sean Phillips : Sleeper : Season Two

Ed Brubaker/Sean Phillips : Incognito

Ed Brubaker/Sean Phillips : Criminal : The Dead and the Dying (3)

Ed Brubaker/Sean Phillips : Criminal : Bad Night (4)

En praktbok om Francois Schuiten og skrevet av Schuitens samarbeidspartner og forfatter Benoit Peeters. Sammen har de laget serien Hemmelighetsfulle byer/Les Cites Obscures. Denne serien vet jeg ikke om jeg tør å skrive om og ergo skal jeg først lese boken.

Benoit Peeters : The Book of Schuiten
En av Norges første undergrunnstegnere og her samles hans serier fra perioden 1969-74. Et viktig historisk dokument, både for meg og de fleste andre, om et nesten ukjent kapittel i norsk tegneseriehistorie.

Arne W Isachsen : Undergrunn

Ian Rankin/Werther Dell`edera : Dark Entries

Jason Starr/Mick Bertolorenzi : The Chill

Brian Azzarello/Victor Santos : Filthy Rich

1 kommentar:

Bjørnar sa...

Sånn da ble jeg til slutt en "følger" av din blogg. :) Må bare gratulere med en meget bra og aktiv blogg. Drar god nytt av den i arbeidet.
mvh
Bjørnar Gammelsæter
ansvarlig for tegneserier/sci-fi og fantasy v/Trondheim folkebibliotek