søndag 11. april 2010

En lat manns opptegnelser og andre fortellinger

09.04. 2010 hadde filmen Kick Ass Norgespremiere. Basert på en, for meg helt ukjent, månedlig Marvel serie av Mark Millar( bl.a. Swamp Thing 140-171 og Wanted, en glimrende serie som igjen ble en alt annet enn vellykket film) og John Romita jr.(Marvels kanskje mest populære tegner siden 1992). Jeg stod ikke i kø på premieredagen for å få sett Kick Ass, men gjør som vanlig og venter på at den kommer til 59,50 på Platekompaniet. Det er både billigere og mye mindre frustrerende.
Siden det er søndag og jeg overvar en halv black/folk metal konsert i går, så spinner neuronene øverst oppe mye saktere i dag. Derfor tenkte jeg å nevne to nye filmer med premiere om ikke så altfor lenge og som er basert på tegneserier. Det de har til felles er at de begge er innen thriller sjangeren og at handlingen er preget av action, spionasje og briljante forfattere. Først ut er The Losers. Skapt av de to britene Andy Diggle (Hellblazer 230-44 og 247-9, Lady Constantine 1-4) og tegneren Jock (Mark Simpson) i 2003. 32 hefter senere gikk serien inn. Dette tror jeg er den beste serien av denne typen serier jeg noensinne har lest. Egmont har gitt ut de tolv første heftene i en bok og hele serien er kommet i 5 samlinger fra DC/Vertigo. Når det gjelder filmatiseringen av denne er jeg skeptisk. Sylvain White er regissør og hans meste kjente film til nå er : I`ll always know what you did last summer fra 2006. Og det sier vel en del ? Filmen har premiere i USA den treogtyvende denne måneden. Film nummer to er basert på Warren Ellis (Fant nettopp ut at hans tolv hefters maxiserie, Global Frequency, skulle bli tv-serie i 2005. Dessverre ble bare pilotepisoden ferdig før Warner Bros bestemte seg for å kansellere det hele. Denne pilotepisoden ble lekket på nettet og har siden blitt kalt the most popular show that never aired) og Cully Hamner`s tre hefters miniserie Red og utgitt på Wildstorm`s Homage Comics i 2003-4. Vet ikke noe om denne serien heller, men igjen actionthriller og spioner. Vet for øvrig ingenting om regissøren av filmen heller. Vet at hans film, The Time Traveller`s wife, fra 2009 fikk nogenlunde gode kritikker. Og rollelisten i Red er intet mindre enn imponerende når det gjelder tegneseriefilmatiseringer. De mest kjente er Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich, Mary Louise Parker og Richard Dreyfuss. Filmen har USA premiere 22.10. 2010 og for en gangs skyld er jeg litt optimistisk m.h.t. det ferdige resultatet.

3 kommentarer:

Jo sa...

Egmont har faktisk gitt ut en bok nummer to med Losers på norsk med nr. 13-19.
The Losers er en ny versjon av en gammel DC-serie, men har så vidt jeg kan forstå like lite å gjøre med originalen som Gaimans Sandman hadde å gjøre med DCs gamle figur med samme navn.
Jeg har faktisk et nummer av Red, men har ikke lest det siden jeg ikke har hele historien (ikke at det ville vært noen garanti, jeg har nok av serier jeg ikke har rukket å lese ennå). Det blir kanskje til at jeg ser filmen i stedet...

Lars Gundersen sa...

I følge Diggle selv har han aldri lest den "originale" The Losers, noe jeg tror Gaiman gjorde når det kom til den originale Sandman. Red kommer vel sannsynligvis i en samlet utgave i forbindelse med filmen. Jeg har funnet ut at nesten alt Ellis gjør er bra, bare det ikke er utgitt på Avatar. Da, helt i mangel av et bedre uttrykk, suger det!

Ebbe Helberg sa...

Så Kick Ass på Colosseum igår, dritbra! Anbefaler å se den på kino - større lyd og bilde enn hjemme ;-) Hvis du går på en mandag el.l. ungår du kanskje endel bråkende kids