mandag 21. september 2015

Argumentum Ad Nauseam IX

Nå blir sannsynligvis dette det nest siste innlegget i serien hvorfor Hellblazer er en av de beste seriene utgitt gjennom tidene. Ergo tittelen på disse innleggene. Sist innlegg stoppet med nr. 193. Heftet etter og verdens undergang er utsatt på ubestemt tid. Aberet er at vår helt har fullstendig mistet hukommelsen og ender til slutt på gata. Hvor han har bodd før mens Ennis ennå var forfatteren. Men så var det slik at disse opprinnelige beboerne av helvete og deres mange avtaler. Nå blir Constantine tilbudt en og ytterst motvillig aksepterer han. En hel dag i bytte mot sitt livs minner.

For Constantine ble ikke dette byttet noen ubetinget suksess. Demonens navn var Rosacarnis og hun fikk denne dagen til å vare i førti år. Og i løpet av denne tiden ble Constantine pappa for første, andre og tredje gang. Disse morderiske sjarmtrollene vil ikke far vel og de få som er igjen av Constantine`s venner og bekjente blir enda færre. Så kommer det som kan synes lik hjelp fra et helt uventet hold. Så med 215 takker Carey for seg (han skriver også nr. 229) og overlater forfatteransvaret til neste mann i rekken. Før vi kommer til henne skal det bare nevnes at med 200 overtok argentinske Leonardo Manco tegneransvaret etter Marcelo Frusin, også han argentiner. Sannsynligvis de to beste tegnerne denne tittelen har hatt. Manco og Carey gjorde også den grafiske romanen Hellblazer: All his engines sammen.
Den skotske krimforfatteren Denise Mina hadde ikke skrevet tegneseriemanus før hun overtok Hellblazer. Hun skrev bare 13 hefter (Warren Ellis skrev 10, men sa opp på grunn av det han mente var sensur fra forlagets side) og var ikke all verdens populær blant leserne av tittelen. Hvorfor det var slik kan vel ha mange forklaringer. En kan være at hun hadde feil kjønn. Selv var jeg ikke noe begeistret for henne, men for min del var det at jeg fant historiene klaustrofobisk uforståelige. Så dum kan man være. Etter å ha lest dem om igjen nå nylig må jeg si at hennes historie Empathy is the Enemy er aldeles glimrende. Siden har Mina skrevet A sickness in the family (Antonio Fuso) i serien Vertigo Crime og adaptert Stieg Larssons Millenium trilogi til tegneserier utgitt på Vertigo tegnet av Leonardo Manco og Andrea Mutti.

Ingen kommentarer: