lørdag 12. september 2015

Argumentum Ad Nauseam VIII

Med nummer Hellblazer nr. 174 avsluttet Brian Azzarello sin beretning om John Constantine`s road trip gjennom det skjulte USA. Han har nå endt opp i Los Angeles og funnet den som satte i gang disse begivenhetene som gjorde reisen nødvendig. Og med det forlater Azzarello for å konsentrere seg fullt om 100 Bullets. Den som overtok var briten Mike Carey. Han skrev på denne tiden også Lucifer og hovedpersonen her dukker så vidt opp senere i serien.


Det første Carey gjør er å sende Constantine hjem til barndomsbyen Liverpool. Her treffer han igjen søsteren Cheryl og hennes udugelige ektemann. Han får vite at niesen, Gemma, har reist til London og siden ikke tatt kontakt. Han treffer den unge og vakre Angela Spatchcock. Hun blir hans nye sidekick. Hun har på sin side en schizofren bror som er på et pleiehjem i sør-England og som får spille en rolle i den første lange historien. Dette etter at Constantine har forlatt Liverpool og igjen befinner seg i London.
Den handler om den skapningen Adam ikke ga navn til under oppholdet i Edens hage. Dette beistet er siden unnsluppet både guds og djevelens innflytelse. Det det ikke har gitt slipp på er å hevne seg på Adams etterkommere. For å hindre dette samler Constantine de utøverne av magi som ikke bare baserer seg på illusjoner. I et håp om at noe kan stoppe denne urkraften fra skapelsens begynnelse. Resultatet blir, som i de fleste tilfellene Constantine er involvert, nokså mangslungent. Og med det er vi kommet frem til nr.194.

Ingen kommentarer: