mandag 22. august 2011

Gjør det noe om det kommer enda en liste ?

Denne listen har ikke store variasjoner, men kvalitetsmessig holder den mål. Corben`s Den er en serie de fleste bør ha lest for så å bli imponert, forvirret eller opprørt over innholdet. Jeg har klart alle tre. American Vampire klarer seg utmerket etter at Stephen King sluttet. Sweet Tooth har jeg allerede skrytt masse av og det er ingen grunn til å slutte.
Jeg har tidligere sagt at bok 3 av Unknown Soldier var den siste og så feil kan man ta. I bok 4 får leserne en del av forhistorien til Dr. Moses Lwanga og i tillegg en Kalashnikovs historie tegnet av Rick Veitch. En av tidenes beste stripeserier noensinne kommer samlet i praktfulle utgaver og kunne bare noen få ut fingeren å låne dem ville alt vært perfekt. Seth kommer på norsk utgitt av No Comprendo og biblioteket har tidligere kjøpt den originale utgaven.

Richard Corben : Den


Snyder/Albuquerque : American Vampire vol. 2

Jeff Lemire : Sweet Tooth : Animal Armies


Simon Oliver/Jason Latour : Vertigo Crime : Noche roja

Dysart/Ponticelli, Rick Veitch : Unknown Soldier : Beautiful World

Berkeley Breathed: Bloom County The Complete Library vol. 3

Berkeley Breathed : Bloom County The Complete Library vol. 4

Seth : Livet er til å holde ut, tross alt


The Luna Brothers er pussig nok brødrene Jonathan og Joshua. Både The Sword og Girls vol. 1 ble kjøpt inn for flere år siden og med disse seks samlingene er begge 24 hefters seriene komplett. Et eksempel på Image Comics `satsing på kvalitet har lønnet seg. Flight nr. 5 forsvant fra hyllene på biblioteket etter bare to utlån og har siden skapt et stort tomrom som nå endelig fylles. Vol. 3 av The Complete Torpedo er likeså bra som 2 og 1. En så fantastisk kynisk serie og jeg blir godt humør av å lese den. Glimrende !

The Luna Brothers : The Sword vol. 2

The Luna Brothers : The Sword vol. 3

The Luna Brothers : The Sword vol. 4

The Luna Brothers : Girls vol. 2

The Luna Brothers : Girls vol. 3

The Luna Brothers : Girls vol. 4

Diverse/Diverse : Flight 5The Comics Journal nr. 301(640 sider)


Sanchez Abuli/Jordi Bernet : The Complete Torpedo vol. 3

Har ikke rukket å lese Urusawas 20th Century Boys og ikke heller hans serie Pluto. Har det til gode siden det nå går mot både høst og vinter. Jeg leser fint lite shojo manga, en kan nesten si at det er litt suspekt når så gamle gubber som meg får en altfor stor interesse for det. Det som er litt pussig er at da jeg startet å jobbe ved Stavanger bibliotek var to av de rundt 15 manga bøkene i samlingen Silent Möbius vol. 1 og 2. Dette var et forsøk på å få hele serien komplett og det lykkes selvfølgelig ikke siden vol. 3 og 12 ikke lenger lar seg skaffe. Allikevel bør vel en så bra serie la seg lese selv med noen gliper. Og dermed var det ikke mer å si om denne listen.


Naoki Urasawa : 20th Century Boys vol. 13

Kyuosuke Motomi : Dengeki Daisy vol. 5

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 4

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 5

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 6

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 7

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 8

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 9

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 10

Kia Asamiya : Silent Möbius vol. 11

Ingen kommentarer: