torsdag 15. januar 2015

En politisk serie fra Marvel Comics?


Jeg tror det var Elie Wiesel som i sin tid sa at det motsatte av kjærlighet var ikke hat, men likegyldighet. Og det er likegyldigheten unge Scarlet vil til livs.
Hun holder til i Portland, Oregon, noe som synes å være en by flere serieskapere synes tiltrukket av (se: Stumptown av Greg Rucka), og opplever at kjæresten blir drept av en korrupt politimann. Selv blir hun hardt skadet og siden begge var uskyldige lover hun å hevne seg. Når hun tar fatt på denne prosessen møter hun på denne veggen av likegyldighet overalt.
Men med en nyvunnet oppfatning av virkeligheten, hvor hun ser at alt har gått i stykker, viser hun en ungdommelig glød som senere i serien kan være det som starter den neste amerikanske revolusjonen. Mesteparten av tiden henvender Scarlet seg direkte til leseren og med det bryter hun ned dette som er kalt den fjerde veggen. Hun forteller oss at vi ikke må ta noe for gitt og gir oss et kort sammendrag av en oppvekst uten noen store tragedier. For så å fortelle sin historie videre.


Scarlet var en serie utgitt på Marvel`s Icon (det kom i alt 7  hefter og denne samlingen inneholder 5 av dem) og er skrevet av Brian Michael Bendis og tegnet av Alex Maleev. Sistnevnte har funnet en stil som skildrer hverdagen bedre enn den han benyttet i Daredevil og Moon Knight. Bendis er glimrende til å skrive interessante monologer og dialog. Noe han allerede viste med sine egne serier A.K.A Goldfish og Jinx. Og at han som en nesten like gammel kall som meg også klarer å skape troverdige kvinnelige hovedpersoner. Scarlet synes blottet for superhelter og bare det kan være anbefaling god nok.

Ingen kommentarer: