fredag 23. januar 2015

Noe som ikke kom med på forrige liste


Nå ble det til nok en liste og det bare for å vise at det ikke er bare superhelter som skal fylle hyllene på biblioteket fremover.
Gaiman gjenforteller eventyret om Hans og Grete og Lorenzo Mattotti illustrerer. Mattotti er vel kanskje en av de mest kjente avant-garde serieskaperne. Jeg har lest de to albumene biblioteket har av ham, Bål og Dr Jekyll & Mr Hyde, og de er meget kunstneriske. Ikke så lett å få med seg handlingen, men alt ser ut til å fungere i samarbeid med Gaiman. En annen som trives med å samarbeide med Gaiman må være P Craig Russell. Dette må være hans tredje serie hvor han tar for seg historier av Gaiman. RASL har jeg skrevet om tidligere og dette er den samlede utgaven av serien.


Neil Gaiman/Lorenzo Mattotti: Hansel & Gretel 

Neil Gaiman/P Craig Russell: The Graveyard Book vol. 1 

Jeff Smith: RASL 

Joe Casey/Piotr Kowalski: Sex: The Summer of Hard vol. 1 

Joe Casey/Piotr Kowalski: Sex: Supercool vol. 2 

Brian Vaughn/Fiona Staples: Saga vol. 4

Sex er en noe misvisende tittel, vel og merke er det et gjennomgående tema i serien, men det er mer en historie i Watchmen-land. Jeg har skrevet om bok nummer en og vil vel komme til å nevne et eller annet om bok to. I Grandville skal en feire jul og det at Harvey Kurtzman`s Jungle Book er ankommet er glimrende nyheter. En serie det går gjetord om og som jeg selv har villet lese i årtier. Mimi Pond`s beretning om Diners, 70-tall og California og Jules Feiffer`s oppfordrende tittel skal jeg komme tilbake til. Spawn var en gave fra et gavmildt og velmenende menneske.


Mimi Pond: Over Easy 

Bryan Talbot: Grandville: Noel 

Harvey Kurtzman: Harvey Kurtzman`s Jungle Book 

Jules Feiffer: Kill My Mother 

Lauri Ahonen, Jaako Ahonen: Jaybird 

Lars Lauvik: Eon: Den åttende landeplage 

Todd McFarlane m.fl.: Spawn vol. 1 

Todd McFarlane m.fl.: Spawn vol. 2

Ingen kommentarer: