tirsdag 12. mai 2015

En slags anbefaling

Det er noen ganger at en ønsker at noe skal være virkelig bra og så blir en skuffet. Jeg ønsket for eksempel at Star Wars episode 1 skulle være minst halvparten så bra som episodene 4-6. Så feil kan en ta. Det var for øvrig den offisielle Star Wars dagen forrige mandag. May the fourth be with you! Slik blir det også med Tor Ærligs (Tor Erling Naas) Femti ord for regn. Etter å ha gitt ut glimrende serier som Ser du meg nå?, 90`s Love song og Mare Frigoris er lista lagt høyt med hensyn til hva en kan vente med en ny serie fra ham. Så kom Mr. Mystisk, vel og merke for barn, og forventningene roet seg en smule.
50 ord for regn er en serie jeg ikke helt forstår. Det er først og fremst en agentserie, så er det en dæsj metafysikk, litt hverdagsskildringer og svart humor. Bak på boken kan en lese at hva den egentlig handler om er livet, døden, poesien og den store kjærligheten og det stemmer sikkert også. Hovedpersonen er tidligere drapsetterforsker Finn Feilen.

Etter å ha trukket seg tilbake har han begått det kunststykket det er å skrive og få utgitt en rekke kriminalromaner ingen leser. Snart seksti har han allerede begynt å prøve ut alternative metoder å dø på før en blir innhentet av den naturlige. Så kommer fortiden hans ham i møte på en ganske så dramatisk måte og ingenting vil bli det samme for herr Feilen. Nå er det ikke slik at Femti ord for regn er dårlig, en bør lese den for å kunne gjøre seg opp sin egen mening, men slik jeg ser det kunne den vært så mye, mye bedre.

Ingen kommentarer: