tirsdag 21. juli 2015

Argumentum Ad Nauseam VII

Når en blir eldre er det færre og færre ting det ikke går an å klage på. Det er som årene levd skjenker en denne negative superkraften. Nå blir ikke dette innlegget det stedet hvor jeg skal teste denne til det ytterste, men en viss surmagethet vil vel kunne dukke opp. Og årsaken til det er tv-serien Constantine. Hvor forfatterne og produsentene David S Goyer og Mark Verheiden (begge har skrevet en rekke tegneserier tidligere) har gått i kompaniskap med tv-selskapet NBC om å gjøre John Constantine til alt han ikke har vært tidligere.

En tulling som springer rundt med superheltfakter og vifter med den ene magiske gjenstanden etter den andre. Sist episode (10) var det bl.a. en sene fra hælen til Akilles. Snakker noe som skal være scouse og gjort ham (Matt Ryan) enda mindre likandes enn originalen. Nå ble serien kansellert etter bare tretten episoder og det må vel si noe om mottakelsen den fikk av publikum. I disse tider hvor det på amerikanske skjermer enten vises eller skal vises 46 tv-serier basert på tegneserier.
Forlaget DC (sjefsarkitekter må sies å være Jim Lee og Geoff Johns) gjorde det kunststykket å kansellere Hellblazer med nummer 300 og etter 25 års utgivelse. I stedet fikk en Constantine. En serie lagt til DC universet og ilagt den samme sensuren som resten av titlene der. For å gjøre vondt verre lot de ham også bli medlem av, den noe dysfunksjonelle superheltgruppen, Justice League Dark. Hvis ikke det var en oppskrift på suksess, så vet ikke jeg. Constantine gikk inn med nummer 23. Det positive er at i forrige måned kom Constantine The Hellblazer (sic!) og det er lov å håpe på forbedringer.

Ingen kommentarer: