mandag 20. juli 2015

It was another dark and stormy night

Dette innlegget skulle egentlig ha handlet om Grant Morrison og Jon J Muth`s grafiske roman The Mystery Play. Dette fordi det er så kort tid igjen til påske… Men så viste det seg at den har jeg allerede skrevet om her. Så da får jeg heller skrive om miniserien Joe The Barbarian, som jeg nå har fått somlet meg til å lese.

Forfatteren er igjen Morrison og tegneren er amerikanske Sean Murphy (bl.a. The Wake, Hellblazer: City of Demons og Punk Rock Jesus). Dette er en av Morrison`s mer tilgjengelige serier og kan sies å være et moderne eventyr eller fantasy. Joe Manson er en gutt i tiårs alderen og har mistet faren i en av disse krigene USA insisterer på å utkjempe. Igjen sitter moren som desperat prøver å unngå og miste familiens hjem. Selv har Joe diagnosen Diabetes type 1 og det som beskrives her er når blodsukkeret har falt alvorlig.
Det er kveld og han er alene hjemme. Utenfor stormer det og hovedsikringen ryker. Det blir en begivenhetsrik reise for Joe fra annen etasje og ned til kjelleren for å slå den på. Han veksler mellom virkelighet og hallusinasjoner. I de sistnevnte har leketøyskrigerne og superheltfigurene hans fått liv, kjæledyret hans har vokst og fått menneskelige kvaliteter og han treffer jenten fra skolen som han ennå ikke har turt å snakke med. Sammen skal de bekjempe den onde King Death og bringe lyset tilbake til dette fantastiske riket. Samtidig som Joe i den virkelige verden desperat prøver å finne noe søtt.
Dette er ikke den beste serien jeg har lest av Morrison, men Murphy er aldeles glimrende. Og så er det det at Morrison`s serier uansett holder en kvalitet de fleste andre tegneserieforfattere bare kan drømme om.

Ingen kommentarer: