torsdag 20. august 2015

Vi møtes snart igjen????

Jeg har nevnt det flere ganger tidligere og det er at jeg liker ikke avslutninger. Og det som ble avsluttet i forrige måned, med hefte nr. 150, var Bill Willingham`s Fables. Nå er det feil å kalle det et hefte. Det var så tykt at det ble trade paperback nr. 22 i serien. Dyrt var det også med en pris på nær 200 kr. Om det var verdt det skal jeg muligens komme tilbake til.

Når en ser på serien Fables under ett vil en kunne si at den er blitt merkbart mye mørkere de siste 30-40 heftene. Og slutten fremstod på forhånd veldig åpen og hvor flere virkelig ille ting kunne skje. Men så var det det at Fables var et eventyr med eventyrskikkelser og dermed skulle en kunne forvente en happy ending. Vel, den var lykkeligere enn den kunne ha vært og mer vemodig enn den kanskje burde ha vært. Og det er nå min mening.
Første nr. av Fables kom i mai 2002 og den består av 150 hefter, one shotet The last castle, de grafiske romanene 1001 Nights of snowfall og Werewolves of the heartland, den pågående serien Wolf among us (inspirert av dataspillet og først utgitt på internett) de to seks hefters Cinderella miniseriene, romanen Peter and Max og spin offene Jack of Fables (50 hefter) og Fairest (33 hefter). Alt i alt en imponerende produksjon og selv om Willingham ikke har skrevet alt holder det allikevel en meget høy kvalitet. Og ja, nummer 150 var verdt det og vel så det!!

Ingen kommentarer: