torsdag 30. mars 2017

Fra middelmådighetens triumf til noe meget bedre (2)

For å fortsette fra der en slapp i siste innlegg. De seriene som nevnes her er alle eid av serieskaperne selv. Noe som var langt fra tilfelle etter oppstarten i 1992, hvor de fleste titlene var eid av selskapets grunnleggere. Det var når Jim Valentino overtok som sjef på 1990-tallet at alternative serieskapere og nye titler eid av skaperne ble utgitt på forlaget.

Et eksempel er Jim Lee`s imprint Homage Comics som i en periode ga ut Jeff Smith`s Bone, Kurt Busiek`s Astro City, James Robinson`s Leave it to Chance og Terry Moore`s Strangers in Paradise. Andre forfattere som ble knyttet til Image i denne perioden var Brian Michael Bendis (Jinx, Torso og Powers) og Robert Kirkman (The Walking Dead). Nå er det slik at seriene her har jeg skrevet om tidligere, med et unntak.

Invisible Republic (Corinna Bechko/GabrielHardman) er denne fascinerende miksen av science fiction, spenning og interstellar politikk. Glimrende fortalt og hvor en ergrer seg over at en ikke heller hadde abonnement. Et år mellom hver samling blir i lengste laget. En sjelden og forfriskende vri på denne typen serier.

Trees (Warren Ellis/Jason Howard) og hvor jeg nettopp fikk sett filmen Arrival. Hvor de fra verdensrommet er villige til å gå i dialog. Noe som slett ikke er tilfelle i Trees hvor de langveisfarende ikke gjør annet enn å ignorere oss totalt. Noe som gjør denne serien enda mer besnærende. Og så er det jo slik at Ellis kan faget sitt.

Southern Bastards (Jason Aaron/Jason Latour) Det er kommet tre samlinger av denne serien til nå. Hver av dem har forskjellig hovedperson, men handlingen er lagt til denne ubetydelige byen i sørstatene. Som med mange småbyer i både film og litteratur skjuler hemmeligheter ingen kunne ane.

Nameless (Grant Morrison/Chris Burnham) Her er det bare å si: Aliens (ikke filmserien) ganger Crossed (tegneserien). Delt på det mørkeste av menneskehetens kollektive underbevissthet. Og korrigert ytterligere med hva Lovecraft`s nedtegnelser kunne ha vært. Guddommene blir aldri de samme.

Ingen kommentarer: