mandag 15. desember 2014

Når det å stå opp igjen blir en del av jobbeskrivelsen (2)

Lazarus: Lift er den andre samlingen av Greg Rucka og Michael Lark`s beretning om Forever Carlyle. Her får en vite mer om hennes uortodokse oppvekst. Hvor hun tilbringer mesteparten av tiden med våpenopplæring og finne årsaken til hvorfor hun må leve avsondret fra resten av familien. Hennes trener og surrogatmor (uten altfor mange av disse morete følelsene) er Marisol. Tilbake i vår tid fotfølger Forever en mulig terrorgruppe og blir stadig vekk minnet på at hun ikke er en del av Carlyle-familien via anonyme tekstmeldinger. En familie som ennå ikke vet at den er i ferd med å gå i oppløsning.
I bok 2 blir en også introdusert for familien Barret. De har mistet alt etter en flom og siden de befinner seg nederst på den sosiale rangstigen blir det å bygge opp igjen gården for dyrt. Familien Carlyle vet å ta seg betalt. Dermed beslutter de seg for å forflytte seg til Denver hvor The Lift skal finne sted. The Lift er når familien, i dette våre venner Carlyle, velger det riff-raffet de ser rundt seg og plukker ut de verdige nok til å tjene familien. De som har kommet for å bli valgt kan telles i tusener. En mulighet til å unnslippe det å være Waste.
Lift inneholder heftene 5-9 av denne serien og hvis jeg likte den første samlingen, så må jeg si at med denne blir det bare bedre. Historien er i ferd med å bli virkelig interessant, en ser mer av hovedpersonens bakgrunn og selve settingen virker mer troverdig. Et føydalt USA styrt av disse kapitalistiske krigsherrene. Og så var det hvordan det hele er illustrert. Vel, nå har jeg likt Michael Larks tegninger i snart 20 år og har fremdeles ikke funnet noe å utsette på dem.

Ingen kommentarer: