tirsdag 16. juni 2015

Fortsettelsen følger ovenover

Belgiske Jean van Hamme ble født i 1939 og har skrevet jevnt over bra serier i mange tiår. Det finnes selvfølgelig unntak som det Tony Stark albumet han skrev og Edouard Aidans illustrerte. Aidans var sammen med Albert Weinberg (Dan Cooper og Aquila) og skaperen av Mark Breton og Julie Woods, Jean Graton, tre av de tegnerne jeg liker minst av de som har vært representert i Tempo (1966-1979). Allan Falk tegner Tibet har vel aldri heller vært en favoritt, men det er altså van Hamme.
Jeg skal ikke gjøre et forsøk på å ramse opp alle de albumene han skrev som ble utgitt i Tempo. Det var en del og flere soleklare høydepunkt.
Det jeg kan nevne er hva biblioteket har av ham. Det enkeltstående Månesyge tegnet av Hermann. De åtte første i serien XIII og tegnet av William Vance. Som og er vel lik seg uavhengig om han tegner Bruno Brazil, Marshall Blueberry eller Bruce J Hawker. Nå er det bare slik at han gjør det så bra. XIII blir nok ikke komplett før forlaget gir dem ut på nytt. Det gjorde de med van Hamme og Grzegorz Rosinkis Thorgal. Dessverre ga forlaget opp etter å ha gitt ut to samlinger med i alt de seks første albumene. Så disse to har vi og en håndfull album utenom. Så får dette tjene som en introduksjon til neste innlegg hvor jeg skal skrive om de albumene av van Hamme en nettopp har kjøpt inn. Skal bare få lest dem først.

Ingen kommentarer: