lørdag 6. juni 2015

Hvor en begynner å skrive om nr. to og tre i serien, for så å komme tilbake til den første

Med Stumptown: The Case of the King of Clubs er tegneren blitt byttet ut. Matthew Southworth er blitt erstattet av Justin Greenwood, mens forfatteren fremdeles er Greg Rucka. Nå må jeg si for min egen del at jeg nok savner Southworth litt, men Greenwood er mer enn kapabel.
Handlingen er fremdeles lagt til Portland og vår heltinne er privatdetektiven Dex. Hun bor sammen med sin bor Ansel, som fremdeles har problemer med å takle alt hverdagen bringer. Det en får vite denne gangen er at Dex spiller fotball på amatørnivå og at hun og broren er store fan av Major League Soccer klubben Portland Timbers.
Etter en kamp blir en nær bekjent overfalt og havner i koma. Da dukker frykten opp for at dette kan være et utbrudd av hooliganism. Dette fordi kampen var mellom Portland og deres argeste konkurrenter fra fiskerlandsbyen i nabostaten, Seattle Sounders FC. Med seg i etterforskningen får hun en kollega fra nettopp denne byen og som på toppen av det hele har vært hennes overkvinne på fotballbanen. Av de tre Stumptown samlingene er denne den hvor det skjer minst action, men uten at det spiller noen rolle. Rucka skriver like glimrende om det hverdagslige som han gjør om det mer fartsfylte. Og Stumptown er helt klart blitt en av mine favoritter innen sin sjangre.

Ingen kommentarer: