lørdag 9. juni 2012

Ferdigstreiket og med ny liste

Når jeg startet å jobbe ved Stavanger bibliotek for lenge siden hadde biblioteket følgende manga-titler: Samlingene 1-6 av Hiroaki Samuras Blade of the Immortal, bok 2 og 9 på dansk og heftene 1-2 fra Epic av Katsuhiro Otomos Akira, Keiji Nakazawas Gen: Gutten fra Hiroshima på engelsk og norsk og Suehiro Maruos Mr. Arashi`s Amazing Freak Show. I alt 13 hefter og bøker. Hvor mange en har nå kan en ikke finne ut av siden manga ikke er lagt inn som felles søkeord. Det som er sikkert at vi har uhorvelig mange flere titler tegnet av Jiro Taniguchi nå enn tidligere. Om det bare er fordi han er en av mine favoritt serieskapere eller fordi han faktisk er en av de viktigste nåtidige serieskaperne skal bestå ubesvart. The Times of Botchan er en adapsjon av en av Japans mest populære romaner som først ble utgitt i 1906.

Yoshiki Nakamura: Skip Beat! Vol 2 (4-6)

Natsuo Sekikawa /Jiro Taniguchi: The Times of Botchan vol. 1

Natsuo Sekikawa /Jiro Taniguchi: The Times of Botchan vol. 2

Natsuo Sekikawa /Jiro Taniguchi: The Times of Botchan vol. 3

Natsuo Sekikawa/Jiro Taniguchi: The Times of Botchan vol. 4

Jiro Taniguchi: The Quest for the Missing Girl

Fumiyo Kouno: Town of evening calm, country of cherry blossoms

Takashi Murakami: Stargazing Dog

Yoshiro Tatsumi: Fallen Words

Skip Beat! er en meget populær shojo (ungpike?) manga serie og til nå har det kommet 28 bøker. Town of evening calm er en nyutgivelse og forteller noe av den samme historien som i Gen. Fallen Words er en ny samling av denne mesterens historier. Tegningene i Stargazing Dog har mye til felles med Taniguchis og siden jeg leser denne nå skal jeg komme tilbake til den siden.

Scott Snyder/Rafael Albuquerque: American Vampire vol. 3

The Luna Brothers: Girls: vol. 3: Survival

Stan Lee/Moebius, Keith Pollard: Silver Surfer: Parables

Nicholas de Crecy: Salvatore: Vol.2: An Eventful Crossing

Nicholas de Crecy: The Celestial Bibendium

Jeffrey Brown: Darth Vader and his Son

Allison Bechdel: Are You My Mother?

The Fantastic Art of Arthur Suydam

1001 Comics You Must Read Before You Die
Historien i American Vampire er nå kommet frem til 2. verdenskrig og muligheten for at det dukker opp nazi-vampyrer er til stede. de Crecy er en fantastisk serieskaper og The Celestial Bibendium er historien om selungen Diegos opplevelser i New York on the Seine. Are you my mother? er oppfølgeren til Bechdel`s glimrende Fun Home/Husfred. 1001 Comics har jeg bladd meg i gjennom og som med 1001 album, 1001 bøker og 1001 filmer er dette en bok for de meget spesielt interesserte. Selv satt jeg og undret meg over mange de valgene en hadde tatt. Tor Arne Hegna er en av bidragsyterne og har skrevet om Jason og Fiske/Kvernelands Olaf G. Om dette er tegneserier en MÅ lese for en tar kvelden kan diskuteres, men allikevel serier en bør unne seg å lese. Slik er det med en rekke av de seriene som blir nevnt her. For ikke å snakke om alle de obskure og nesten-glemte seriene som også nevnes. Tittelen på boken om Suydam kan leses på minst to forskjellige måter.

Ingen kommentarer: