tirsdag 22. mai 2012

Kan det være at jeg har nevnt dette før (amalgamets forbannelse) 2

Den til da foreløpige siste 5 hefters historien i LotDK var Venom(16-20). Igjen skrevet av Denny O`Neil og tegnet av Jose Luis Garcia-Lopez. Sistnevnte har tegnet en rekke forskjellige serier for DC. To av dem utgitt på norsk er Styrke Atari (Gigant nr. 3 til og med 8 1985) og Cinder & Ashe skrevet av Gerry Conway (først utgitt i Thriller 1-4 1989). Batman er fremdeles tidlig i sin karriere og mislykkes med å redde en ung pike. Denne dør og Batman innser at han mangler tilstrekkelig styrke. Vår helt finner så løsningen med det ultimate dopingmiddelet Venom. Senere brukere er bl.a. Bane og han ble jo sterk nok til å knekke ryggen på Batman og nesten gjøre ham varig handikappet. Batman blir selvfølgelig hektet, mister kontrollen og må gjennom en smertefull rehabilitering. Når den er overstått ordner han opp og innser at han må leve med sine utilstrekkeligheter. Igjen er det tegningene som redder historien for Garcia-Lopez skuffer aldri.


Mike W Barr har skrevet tre ting som har gjort seg bemerket i mine og kanskje andres øyne. Det er Batman: Son of the Demon med Jerry Bingham, Camelot 3000 med Brian Bolland og serien The Maze Agency med Adams Hughes m.fl. Ellers er det han har gjort av meget varierende kvalitet og uten noen klare topper. Faith (21-23) er en nesten tro kopi av en historie som stod i Lynvingen nr. 3 1976. Med Faith handler det om en småkriminell narkoman som finner sin oppgave her i verden etter å ha blitt reddet av Batman. Han organiserer en frivillig vaktstyrke / borgervern og allting går strålende helt inntil lederen får delusions of grandeur og ser behovet for å overta Batman`s oppgaver. Og det er jo nødt til å skjære seg. Tegneren her er Bart Sears og jeg liker ikke han godt nok til at tegningene hans kan redde historien.

Av de fem historiene jeg har nevnt til nå er det bare Gothic som ikke kom på norsk i svarthvitt serien Hardkokt  fra Semic i 1992-93. Neste innlegg kommer jeg til den beste historien av alle i LotDk, nemlig Matt Wagner`s Faces.

Ingen kommentarer: