mandag 3. februar 2014

Hva man har gjort for å endre Image (1)

Den britiske tegneren Michael Coulthard bruker vanligvis pseudonymet Shaky Kane når han tegner. I noen tilfeller også Shaky 2000. Han har utgitt noen få undergrunnserier i Storbritannia og ble siden en av de mange som har tegnet serier utgitt i 2000 AD. Siden har han bl.a. tegnet et par utgivelser av Elephantmen.
Jeg leste en beskrivelse av tegnestilen hans. Jack Kirby på syre. Vel, jeg ser heller en blanding av Geoff Darrow, Gilbert Hernandez, Michael Allred og Charles Burns. En dæsj av hver av disse og så kan en diskutere hvorvidt det var noe Lysergsäurediethylamid med i bildet. Dagens andre brite, David Hines, startet som tegner og tegnet også for 2000 AD. Siden konsentrerte han seg mer og mer om forfatterdelen. Han har skrevet serier for Marvel, DC og har hatt den uheldige oppgaven å skrive manus til Todd McFarlane`s Spawn.
Så var det begrunnelsen til å nevne disse to. I 2010 ga de ut miniserien Bulletproof Coffin på Image Comics (oppfølgeren Bulletproof Coffin: Disinterred kom i 2012). En serie inspirert av superheltserier fra slutten av 40- og tidlig 50-tall og før The Comics Code. En tid med løssluppen kreativitet og en ikke helt definert ide om at alt var tillatt. Vår helt er Steve Newman og han har som yrke å rydde ut av dødsbo. Hjemme har han en ikke altfor kjærlig kone og et ufyselig guttetvillingpar. Hans eneste fristed er loftet som er innredet med diverse gjenstander funnet i løpet av arbeidsdagen.
En natt kommer han over en bunke tegneserier som ikke kan være utgitt. Dette fordi forlaget, Big Nuggets Publication, som ga dem ut ble kjøpt opp av The Big 2 tiår i forveien, titlene kansellert og serieskaperne bare forsvant sporløst. Newman blir etter å ha lest flere av disse heftene plutselig en del av handlingen. Dette etter at drakten, baseballkølla og strålepistolen til The Coffin Fly, Bulletproof Coffin er for øvrig panservognen denne kjører rundt med, kommer som en levert pakke til huset. Han blir gitt i oppdrag å finne Skaperne slik at disse kan skrive om den fryktelige fremtiden menneskeheten har foran seg. I det daglige blir han forfulgt av The Shadow Men og tvillingene blir bare mer og mer creepy. Denne serien er noe utenom det vanlige med sin metatilnærming, horror, den krypende paranoiaen som forsterkes jo mer enn leser og hyllesten til The Golden Age of Comics. Bør en få lest denne. Definivt!

1 kommentar:

Oystein Runde sa...

Øyh, bra tips, skal sjekke ut denne.