fredag 6. mars 2015

Ting en ikke visste så meget om

Jeg leser ikke så mye Manga lenger. Den viktigste grunnen er vel at de fleste nå må den leses fra høyre mot venstre og det er bare irriterende. Jeg har allerede store problemer med å holde rede på disse to retningene og trenger strengt tatt ikke mer mas.
En annen grunn er vel at jeg har gått litt i metning. Nå var det ikke verre enn at jeg kom over Kazuo Koike og Ryoichi Ikegamis serie Offered i to bind og lest på den «riktige» måten. Kanskje ikke den mest inkelektuelle historien, men en fantastisk røverhistorie. Med de sedvanlige innslagene av grov vold og på kanten skildrede sexscener, men denne gang også med humoristiske innslag.


Vår hovedperson er unge Yu Tachikawa, japansk-amerikaner, student ved MITog må være tidenes største tikamptalent (10,82 på 100 m og 2,47 m i høyde er bare to av resultatene han har). Under et stevne i Brasil blir han kidnappet av den underskjønne Payetta. Hun har sett fore å få føde hans barn og grunnen til det er at Yu er prøverørsbarn og donoren er ingen ringere enn den mesopotamiske gudekongen Gilgamesh (ca 2800 før vår tid). Kryogensk væske laget av geitemelk, en elfenbensbeholder og en isbre er alt som skulle til for å bevare dennes ettermæle. Payetta på sin side er datterdatter av en viss enorm svinepels som skjøt seg selv i en bunker i Berlin maidagene 1945.


Yu unnslipper, men takket være Payettas hypnose på dødsleiet blir han belemret med to uønskede livvakter og ønsket om å finne den underjordiske byen Agartha. Denne var i sin tid befolket av skapninger ikke ulike de en visstnok fant i Roswell. Og ennå har en ikke kommet mer enn en tredjedel ut i bok 1. Og tro meg historien blir ikke mindre komplisert. Koike og Ikegami har, som de fleste burde vite, tidligere samarbeidet på Crying Freemann, men Koike er vel mest kjent for sin serie Lone Wolf and Cub. Ikegami er en av mine definitive favorittegnere (og de som jobber i studioet hans og alle de fotografiske elementene han bruker i seriene sine). Nå er det vel sånn at Offered ikke er for alle, men den bør allikevel absolutt leses. Om ikke annet enn bare for å ha gjort det.


(det er bare denne forsiden som er fra Offered, mens de andre er fra andre av Ikegamis serier)

Ingen kommentarer: